1 op de 5 Vlamingen kan zichzelf niet zijn.

De Warmste Week

1 op de 5 Vlamingen kan zichzelf niet zijn. Ze kunnen dat niet door hoe ze eruit zien, wie ze graag zien, omdat ze minder kansen krijgen in het leven of gewoon omdat het mentaal of fysiek even wat minder gaat. Niet alleen jongeren hebben dat gevoel. Het leeft bij jong en oud. Met de slagzin ‘Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen’ wil De Warmste Week daar iets aan doen.

zamel mee geld in voor de projecten


De Warmste Week roept dit jaar op om geld in te zamelen voor het DWW Fonds, dat concrete projecten wil realiseren die ervoor zorgen dat iedereen kan zijn wie die is. Denk aan projecten die kampen organiseren voor mensen met een beperking, scholen die werken rond verdraagzaamheid in de klas of een organisatie die hobby activiteiten opzet voor mensen met jongdementie.

Samen met heel Vlaanderen zamelt De Warmste Week geld in voor fantastische projecten


  • Inclusieve speeltuinen voor kinderen met een beperking. (Team Pia)
  • Jongeren met het Syndroom van Down helpen om uit hun cocon te treden én dat met een inclusief koor waar jongeren met het Syndroom van Down in meezingen. (Kloen VZW)
  • Çavaria en acht andere LGBTI+-organisaties en organisaties voor en door mensen met een handicap willen samenwerken. Door allemaal inclusiever te worden, willen zij extra toegankelijk zijn voor LGBTI+’ers met een handicap. (Çavaria) 
  • Een boerderij met snoezelruimte voor mensen met een beperking en een percussiehuis op wieltjes voor rolstoelgebruikers.  (De Engelenhoeve) 
  • Bert is geboren met de spierziekte Duchenne. Hij acteert graag, maar dat is niet evident. Daarom maakt een bevriende regisseur een theaterstuk op maat. (Duchenne Parent Project Belgium VZW) 
  • Weerbaarheidscursussen voor iedereen die zich onveilig voelt op straat. (Pioen VZW) 

Om deze en vele andere warme projecten te steunen, zamelen we dit jaar opnieuw geld in. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Hoe? Organiseer een leuke actie of koop een vlammetje voor De Warmste Week 2021.

Weet jij al welke actie jij gaat doen? Bekijk onze Instagrampagina om inspiratie op te doen en volg alles van De Warmste Week 2021 op de voet!

Jezelf kunnen zijn, verdient iedereen. Maar zo simpel is dat niet altijd. Erover praten helpt altijd. Om dit thema ook in de klas bespreekbaar te maken, lanceert VRT de EDUbox ‘Identiteit: kunnen zijn wie je bent’. Met dit kant-en-klaar lesmateriaal leren jongeren over identiteit, hoe ons zelfbeeld gevormd wordt en wat de verschillende factoren zijn die er invloed op hebben. En wat als je het moeilijk vindt om jezelf te zijn? Deze EDUbox komt tot stand in samenwerking met WatWat, Tumult en Mediawijs. De EDUbox in jouw klas inzetten? Meer info op de website van EDUbox.