De Warmste Week 2021 gaat coronaveilig door van 18 tot 24 december. Stad Mechelen is de uitvalsbasis van deze winterse editie. Lees verder en ontdek wat je moet weten!

Thema


Het thema van De Warmste Week 2021 is ‘Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen’. 1 op de 5 Vlamingen geeft aan niet zichzelf te kunnen zijn. Ze kunnen dat niet door hoe ze eruit zien, wie ze graag zien, omdat ze minder kansen krijgen in het leven of omdat het mentaal of fysiek (even) wat minder gaat. Daarom kiest De Warmste Week dit jaar voor één centraal thema.

DE PROJECTEN

De Warmste Week zamelt dit jaar opnieuw geld in en dat om concrete projecten te realiseren rond ‘Kunnen zijn wie je bent’: een buddywerking voor mensen met dementie, een inclusieve speeltuin voor kinderen met een beperking, culturele activiteiten voor eenzame ouderen...

PIOEN VZW is één van de ingediende projecten. PIOEN VZW verzet zich tegen seksueel geweld door gratis weerbaarheidscursussen te geven aan iedereen die zich onveilig voelt op straat. De VZW werd opgericht in de nasleep van de dood van Julie Van Espen (door haar schoonvader Peter Huyghe).  

Ook De Engelenhoeve diende een project in voor De Warmste Week. De Engelenhoeve is een boerderij waar kinderen en volwassenen met een beperking op daguitstap kunnen komen. Het is een bijzondere plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Er is een snoezelruimte, die al je zintuigen prikkelt, en een huifkar om een ritje mee te maken. Greetje en Denis maakten met deze boerderij de droom van hun overleden zoontje Wouter waar. Met steun van De Warmste Week hopen ze om ook een mobiel percussiehuis te bouwen voor mensen met een beperking.

Alle projecten kwamen tot stand na een oproep van De Warmste Week aan VZW’s en non-profitorganisaties om concreet een eigen invulling te geven aan ‘Kunnen zijn wie je bent’ en een plan uit te werken van wat ze precies willen realiseren. Welke projecten effectief steun gaan krijgen, wordt niet beslist door De Warmste Week, maar door een onafhankelijk jury van de Koning Boudewijnstichting aangevuld met enkele #DWW21 jongerenambassadeurs.


Je vindt de volledige lijst met de 200 projecten via de website van de Koning Boudewijnstichting. 

GELD INZAMELEN


Al het ingezamelde geld komt in één pot, namelijk het DWW Fonds. Dat Fonds waakt over het bedrag dat nodig is om al deze projecten te realiseren, zodat we elk project kunnen waarmaken en iedereen kan zijn wie die is! 

Wil jij meehelpen om deze projecten waar te maken? Kom in actie! Organiseer een actie voor De Warmste Week of koop een vlammetje. 

Heb jij centen verzameld door wafels te bakken voor al je buren? Heb je samen met je collega’s een sponsorloop gedaan? Of heb je een online webinar georganiseerd rond ‘Kunnen zijn wie je bent’? Jullie zijn de échte helden van De Warmste Week. Jullie maken het verschil en daar zijn we enorm dankbaar voor! 


Je kan het ingezameld geld overmaken aan De Warmste Week via de betaalpagina.

KOM IK LANGS? 


De Warmste Week zal er, net zoals vorig jaar, iets anders uitzien dan we gewend zijn. Geen massabijeenkomsten, maar wel DWW Radio, de uitzendingen kan je live volgen in Mechelen. 

De Warmste Week is er voor iedereen! Klik hier voor het volledige programma.

21 JONGERENAMBASSADEURS

Heb jij de firestarters van De Warmste Week al ontmoet? 21 jongerenambassadeurs roepen heel Vlaanderen, jong en oud, op om het heft in handen te nemen en beweging te komen rond ‘Kunnen zijn wie je bent’. Elk hebben ze hun eigen motivatie waarom ze dit thema zo belangrijk vinden.

Wil je weten waarom dit thema voor hen zo belangrijk is? Volg onze socials (Instagram, Facebook, Tik Tok & Twitter) en leer onze 21 ambassadeurs kennen! Of bekijk de video’s hieronder.

Melissa, Eva-Luna & Stéphan

Finn & Marijse

Elian, Lotus & Soukaïna

Kobe & Luna

Gloria & Amin

Rian & Kara

Kato & Elodie

Milan & Ilias

Jonathan, Hariette & Kawtar