Weg met kanker! Help je mee?

De Warmste Week

15 oktober is het Dag tegen Kanker. Daarom zetten we de hele week alle initiatieven rond kanker in de kijker. Ook jij kan het verschil maken voor mensen met kanker en hun families. Ontdek wat jij kan doen!

VZW zorghuis Oostende ondersteunt kankerpatiënten voor, tijdens of na hun behandeling. Ze biedt 24/7 opvang aan. De patiënten genieten van een lekkere maaltijd, wat gezelligheid of een luisterend oor. Als vrijwilliger maak jij dit mogelijk. Op basis van je talent bekijkt de organisatie samen met jou hoe je kan helpen. Koken, samen televisie kijken, ... Iets voor jou? De hele maand oktober zijn vrijwilligers heel welkom bij VZW zorghuis Oostende.


Kom op Tegen Kanker organiseert praatcafés op verschillende locaties. Kankerpatiënten en hun naasten kunnen elkaar ontmoeten en samen genieten van een drankje en een babbel. Op de praatcafés komen uiteenlopende thema’s aan bod, van seksualiteit tot voeding. Kom op Tegen Kanker zoekt vrijwilligers om deze avonden mee in goede banen te leiden. Doe je mee?


Prinses Harte schenkt kleurrijke ridder- en prinsessenpakketten aan kinderen met kanker om licht, kleur en troost in het ziekenhuis te brengen. Elke woensdag is er een naaiatelier om knuffels te maken voor de verwenpakketten. Hou je van naaien? Wil je helpen om kindjes in het ziekenhuis blij te maken? Kom woensdag naar het naaiatelier!


Back On Track Foundation werd in 2015 opgericht door meerkamper Thomas Van der Plaetsen. Thomas is genezen van teelbalkanker, nu zet hij zich nu in voor kankerpatiënten. De steun van zijn familie en vrienden was voor hem heel belangrijk tijdens zijn herstel. Zo kwam hij op het idee hartverwarmende brieven te schrijven naar kankerpatiënten en hun naasten. Van 24 november tot 24 december organiseert hij schrijfsessies met vrijwilligers in Deinze. Schrijf je mee?


Femma Essene maakt zorgenvriendjes voor (klein)kinderen van kankerpatiënten. De poppetjes hebben een rits als mond en een rugzakje of buidel. Kinderen schrijven hun zorgen op een papiertje en steken het in de pop. Zo helpt het zorgenvriendje hun zorgen te dragen. Femma bestaat honderd jaar en zal tijdens De Warmste Week honderd zorgenvriendjes rondbrengen bij kinderen met iemand in de familie met kanker.