Wat is De Warmste Week van plan?

De Warmste Week

Je hebt ze misschien ook al zien hangen bij jou in de buurt: de vlam van De Warmste Week. Tijdens de herfstvakantie hingen al duizenden Vlamingen vlammetjes uit om te tonen dat zij het verschil willen maken voor elkaar. Ze deelden massaal hun vlam op sociale media met #DeWarmsteWeek. Maar dat is niet alles. Ontdek hieronder nog meer warm nieuws.

Alle VRT-merken brengen vanaf nu tot eind december honderden warme verhalen van Vlamingen die zich inzetten voor elkaar. Eén lanceert een videoreeks met Linde Merckpoel, waarin zij in haar eigen straat op zoek gaat naar hoe zij het verschil kan maken. Bij Linde is te volgen op een.be, via VRT NU en de sociale media van Eén. Linde roept ook alle Vlamingen op om zelf na te denken hoe zij het verschil kunnen maken. Die verhalen zijn welkom via linde@een.be. Hangt de vlam al uit? Stuur je foto met de vlam door op een.be en wie weet zie je die binnenkort ook verschijnen op televisie bij Eén.


Woensdag 11 november brengt Radio 2 een hele dag hartverwarmende verhalen van hoe buren zich voor elkaar inzetten. Daarnaast hoor je heel wat tips en tricks voor positieve vibes in deze vreemde coronatijden én je kan genieten van coronaproof optredens van de warmste artiesten. Beste Buren voor De Warmste Week wordt tot kerstavond ook een dagelijks programma met David Van Ooteghem tussen 16u en 18u.


Ook Studio Brussel, MNM en Radio 1 gaan de volgende weken op zoek naar de verhalen achter de 'vlamhangers': hoe zetten zij zich in voor de mensen in hun omgeving?


De Warmste Week komt naar je toe


Wanneer de dagen korter worden en de avonden kouder, is het extra gezellig om samen te komen. Helaas kan dat dit jaar niet op een veilige manier. De week voor kerst zullen er dus geen publieksevenementen worden georganiseerd. Toch zorgen we met tal van initiatieven en acties wel voor die broodnodige warmte. Verschillende VRT-gezichten trekken coronaveilig het land in om iedereen persoonlijk te bedanken voor zijn of haar inzet in dit bijzondere jaar. Ze brengen alle warme verhalen dicht bij de mensen, maar blijven op een veilige anderhalve meter.


StuBru-dj's Eva De Roo, Michèle Cuvelier, Joris Brys, Fien Germijns, Max Vryens, Sander Vandenhende, Kirsten Lemaire en Stijn Van de Voorde zenden een week lang Beats of love uit vanop verschillende warme plekken in Leuven. Eén stuurt Dieter Coppens op pad door Vlaanderen. Vanaf midden december gaat Radio 2 naar de 'beste buren' met David Van Ooteghem en Britt Van Marsenille. Ketnet zet wrappers Gloria, Sarah, Sien, Sander en Thomas in. Zij trekken door alle provincies en steken kaarsjes aan bij de jongste vlammers die het verschil maken. Ook met de oproepen die binnenkomen in de Ketnet Brandt Weer-centrale gaan ze aan de slag. En bij MNM staat Brahim klaar.


En jij, ben jij er al klaar voor?