1 op 2 Vlamingen voelt zich soms eenzaam. Dat is enorm veel, en als we eerlijk zijn, heeft iedereen zich al eens eenzaam gevoeld. Door een gebrek aan een sociaal vangnet, problemen op school, werk of vrije tijd, mentale kwetsbaarheid, een beperking of ziekte, een rouwproces, je afkomst, je gender, …

 

In een maatschappij waar individualiteit en prestatiedruk steeds belangrijker worden, en waar sociale media het fysiek menselijk contact vaak vervangen, is het probleem van eenzaamheid helaas onrustwekkend groot. Je eens eenzaam voelen hoort bij het leven, maar als je bij niemand terecht kan raak je geïsoleerd in de samenleving. Het gevolg is dat te veel mensen zich niet gezien, begrepen of aanvaard voelen. En dat kan zware gevolgen hebben.


Daar moeten we samen iets aan doen en dat kan door onze krachten te bundelen. Daarom gaan we met De Warmste Week opnieuw vlammen. We komen in actie tegen eenzaamheid. 

We breken het taboe en steunen projecten die mensen terug in hun kracht zetten, zodat ze zich begrepen, aanvaard, maar vooral verbonden voelen in onze samenleving.

 

De Warmste Week

Samen vlammen tegen eenzaamheid