Een nieuwe thuis voor weesfietsjes

De Warmste Week

Koersfanaat Frederik uit Oostkamp geeft oude fietsen een tweede leven!

Dag Frederik, wie ben jij?

Hallo, ik kom uit Oostkamp en werk als bankbediende. Ik heb een passie voor alles wat met fietsen en fietstechniek te maken heeft. En ik herstel zelf ook fietsen. Zo kwam ik op het idee om dat te doen voor het goede doel. 

Een aantal jaren geleden heb ik fietsen gerepareerd voor De Warmste Week. Dit jaar gooi ik het over een andere boeg, ik wil weesfietsen herstellen. Fietsen die verwaarloosd of achtergelaten zijn of niet meer gebruikt worden.  


Wat is je oproep voor De Warmste Week?

Heb je een fiets die weg mag? Een fiets die je niet meer gebruikt? Kinderfietsen, damesfietsen, herenfietsen, ... Alles mag. Kinderfietsen kosten veel geld en ze worden snel te klein, dus die zijn zeker welkom. 

Ik aanvaard fietsen op voorwaarde dat ze nog bruikbaar zijn, dus geen oud ijzer. Ik herstel ze en maak ze rijklaar. Thuis heb ik zelf een klein fietsatelier. 

Vervolgens wil ik ze schenken aan mensen die het nodig hebben. Ik heb contact met het OCMW van Oostkamp. Ook bij ons zijn er mensen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Het zou mij veel plezier doen om hen eentje te schenken. 


Nog één vraag: wie wint dit jaar De Ronde van Vlaanderen?

Wout Van Aert! Het is natuurlijk koffiedik kijken. Ik denk dat Sloveen Tadej Pogańćar ook een goede kans maakt. Maar voor De Ronde mag het een Vlaming zijn die wint.


Heb jij nog fietsen voor Frederik?