Doe mee aan een coronaproof initiatief!

Het is volop herfstvakantie, maar je mag je kot niet uit. Verveling gluurt om ieder hoekje en je zoekt een bezigheid. Wel, wat dacht je van iets waar je ook een ander mee helpt? Check hieronder het lijstje met initiatieven die coronaproof zijn en maak het verschil!

Nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven, laten de wekelijkse bezoekjes en warme knuffels in woonzorgcentra op zich wachten. Een aantal studenten uit Leuven zette daarom een actie op poten om kerstkaartjes te maken voor deze ouderen. Ben jij een creatieveling met een beetje vrije tijd? Maak dan een kerstkaartje met een mooie boodschap en stuur hem op. Maak je een kerstkaartje voor ouderen in woonzorgcentra?


Als je kan omgaan met naald en draad is dit iets voor jou. Child-Help vzw wil stoffen inlegkruisjes bezorgen aan kinderen met spina bifida (open rug) in ontwikkelingslanden. Child-Help bezorgt je de online patronen, zodat je er thuis mee aan de slag kan. Als je klaar bent, stuur je de pakketjes naar hen op. Kan je inlegkruisjes naaien voor Child-Help?


Heb je hier en daar nog wat kroonkurken rondslingeren? Gooi ze niet weg! Het straatcomité van de Vrijdagmarkt kan er wat mee. Zo steunen ze het onderzoek naar bindweefselaandoeningen. Het straatcomité komt de kroonkurken ophalen, maar je kan ze ook zelf naar hen brengen. Verzamel kroonkurken voor het straatcomité van de Vrijdagmarkt!


Vzw De Fonkel is op zoek naar mensen die een website kunnen ontwikkelen. De vzw organiseert activiteiten voor mensen met jongdementie. Door die activiteiten krijgen ze energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Alleen een mooie website blijft nog uit. Kan jij een website maken voor vzw De Fonkel?


S-plus vzw heeft een droom. Ze wil aan alle woonzorgcentra in Vlaanderen enkele voelschorten schenken. Een voelschort bevat verschillende texturen en wordt gebruikt bij mensen met dementie in de laatste fases. Het schort werkt rustgevend. S-plus zoekt mensen die zo’n schorten willen maken. Je moet hiervoor niet echt kunnen naaien, een portie enthousiasme volstaat! Help S-plus en maak een voelschort voor mensen met dementie!