De Warmste Week heeft dit jaar 8.790.633 euro opgebracht voor het thema 'opgroeien zonder zorgen'. Zeven dagen lang maakten presentatoren Eva De Roo, Sander Gillis, Sam De Bruyn en Robin Keyaert non-stop radio en televisie vanuit Het Warmste Huis in Brugge. Ze kregen bezoek van tal van actievoerders, luisterden naar pakkende getuigenissen en draaiden de rijkelijk aangevraagde plaatjes. Ook de publieke belangstelling op 't Zand in Brugge was ongezien, met over de volledige week meer dan 140.000 bezoekers. Brugge was een week lang de hotspot voor vele generaties, maar vooral een plek waar kinderen en jongeren meer dan ooit van zich lieten horen.


Week was dit jaar op alle vlakken een groot succes. Presentatoren Eva, Sander, Sam en Robin haalden dan ook alles uit de kast met 146 uur radio en televisie. Soms ontroerend, dan weer grappig maar bovenal hartverwarmend. 


Brugge was een week lang de warmste plek van het land. Elke avond schoot de temperatuur extra de hoogte in bij de vlammende optredens. Of nu Pommelien Thijs, Tom Odell of Zwangere Guy de micro nam: 't Zat er boenke ip!


De volledige VRT bundelde dit jaar de krachten voor De Warmste Week. MNM-dj Manu Van Acker en Studio Brussel-presentator Pien Lefranc doorkruisten zelfs heel Vlaanderen en Brussel. In twee weken tijd gingen ze in alle 319 gemeentes op zoek naar acties voor De Warmste Week. 


Bij Ketnet geen reizende maar wel rijzende reporters. Elke dag trok Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou haar bakschort aan voor De Warmste Koekenbak. Samen met bekende gasten zoals Coely en Jeroom en enkele enthousiaste klassen bakten ze in de Bakstage in Brugge de lekkerste koekjes van het land. Om alle Ketnetters die koekjes hebben gebakken te bedanken trokken de Rijzende Reporters het land rond. In totaal werden er meer dan 75.000 koekjes gebakken.


Niels Destadsbader serveerde elke avond het dessert van De Warmste Week. In een avondshow op VRT 1 bundelde hij steeds de hoogtepunten van de dag, telkens vergezeld door een van de vier presentatoren en een bekende gast. Maar ook in andere VRT 1-programma's zoals Zorgen voor mama, Start gemist, Iedereen beroemd en Switch, en de VRT MAX-reeks Tune in stond het thema van opgroeien zonder zorgen centraal. Net als in de podcasts Split (VRT MAX) en Na de rouwstoet (Studio Brussel).


Dankzij de ingezamelde 8.790.633 euro zorgt De Warmste Week ervoor dat 287 projecten rond opgroeien zonder zorgen zullen worden waargemaakt in 2024. Het volledige bedrag gaat integraal naar het DWW-fonds en zal verdeeld worden door de Koning Boudewijnstichting. De geselecteerde projecten focussen op vier domeinen: thuis, onderwijs, vrije tijd en online. 

Na een magische week in Brugge is het uitkijken naar de volgende editie van De Warmste Week, met de warme steun van KBC. Afspraak de week voor kerst in 2024.