Dit is wat er gaat gebeuren tijdens De Warmste Week.

De Warmste Week

Heb je al plannen van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december? Zet die week met stip in je (lege) agenda. Want Eén, Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel en Ketnet hebben een programma voor jou in petto om je vingers en duimen af te likken.

Wat gaan we eigenlijk doen, vraag je? Awel, we gaan alle superhelden van elke dag bedanken. Al die mensen die zich onbaatzuchtig hebben ingezet de laatste dagen, weken, maanden. Die mensen willen we in de bloemetjes zetten. Want zij zijn het verschil.


Eén zegt #soeperbedankt

Vlaanderens favoriete schoonzoon Dieter Coppens trekt op roadtrip door heel Vlaanderen met zijn soepbus om tegen iedereen soeperbedankt te zeggen. Hij neemt iedere dag een andere Eén-collega mee. Kevin uit Down the road, Wim Lybaert, Siska Schoeters, Cath Luyten en Eddy Planckaert worden zijn soepporters.


Hun roadtrip is tijdens De Warmste Week te volgen op Eén en een.be/soeperbedankt


Studio Brussel draait Beats of Love

In de week voor kerst mag iedereen op Studio Brussel de muziek kiezen. Met jouw verzoekplaat, jouw Beats of love, zal je iemand op een bijzondere manier kunnen bedanken die voor jou in dit lastig jaar iets speciaal betekent en het verschil maakt.


Acht Studio Brussel-presentatoren draaien een week lang 24/7 in duo jouw Beats of love vanop vanop 20 warme plekken in Leuven. 19 plekken liggen al vast, naar nummer 20 gaat de radiozender tijdens De Warmste Week zelf op zoek. Leuvenaars kunnen hun straat nomineren als De Warmste Straat. Eén straat wint op kerstavond een coronaproof miniconcert van Selah Sue. 


Beats of Love van Studio Brussel: elke dag van middernacht tot 10u. Meer weten? Check stubru.be


Radio 2 zorgt voor een zingend dankjewel

Bedank die warme buur, dat familielid of die vriend die voor jou het verschil maakt en zing mee met Het warmste koor. Speciaal voor De Warmste Week stak Noordkaap hun meezinger 'Ik hou van u' in een nieuw jasje. Het is een versie geworden met veel liefde, veel vergeten warme winters en voorlopig… geen kus. Radio 2 nodigt iedereen uit om coronaveilig mee te zingen met de karaokevideo op radio2.be en een welgemeende 'Ik hou van u' te zingen voor iemand die voor jou het verschil maakt. Misschien hoor je tijdens De Warmste Week jezelf op de radio of verschijn je zelfs in de officiële bedankvideo van Radio 2!


En nog tot kerstavond bedanken David Van Ooteghem en Britt Van Marsenille de warmste buren in Beste Buren voor De Warmste Week, elke dag van 10u tot 12u en van 16u tot 18u op Radio 2. Surf naar radio2.be voor alle info!


Ketnet vlamt door het land met Ketnet Brandt Weer

Ketnet trekt er tijdens De Warmste Week weer op uit met Ketnet Brandt Weer. Ook voor kinderen was het geen gemakkelijk jaar. Gelukkig kregen ze hiervoor steun van hun beste vrienden en vriendinnen, oma's en opa's, juffen en meesters. Ketnet lanceerde daarom een oproep zodat de Ketnetters kunnen laten weten wie ze willen bedanken. Ketnet-wrappers Gloria, Sarah, Sien, Sander en Thomas gaan tijdens De Warmste Week langs bij bij de jongste vlammers die het verschil maken. 


Tijdens De Warmste Week is er iedere dag een live-verslag te zien op Ketnet. Op woensdag 23 december blikken ze terug op een week vol warmte en vlammen. Alles op ketnet.be!


MNM bedankt jongeren voor hun inzet

MNM voor De Warmste Week bedankt jongeren met een coronaveilig feestje. In de week voor kerst trekt dj Brahim de baan op om alle MNM-luisteraars die iets 'warms' gedaan hebben te bedanken met een coronaproof feestje met zijn mobiele silent disco


En nog tot aan De Warmste Week steken dj's Peter, Dorianne, Wanne en Kawtar, Laura, Sander en Esther en Robin de handen uit de mouwen. Ze helpen luisteraars waar het kan om hun initiatief voor De Warmste Week tot een succes te maken. Ga naar mnm.be voor meer info!


De vlam in Iedereen beroemd

Iedereen beroemd heeft een gloednieuwe, wekelijkse rubriek: ‘De vlam’. Joris Hessels gaat op bezoek bij mensen die in deze koude dagen zorgen voor warmte en verbondenheid. Hij zal ook een handje toesteken bij deze vrijwilligers die de vlam brandende houden in hun omgeving. 'De vlam' is elke donderdag te zien in Iedereen beroemd.


Radio 1 doet De Warmste Belcirkel 

Radio 1 focust op het thema eenzaamheid en pakt uit met De Warmste Belcirkel. Een groep van mensen waar je regelmatig telefonisch contact mee hebt, kan heel wat betekenen voor iemand die eenzaam is. Belcirkels is zo een initiatief, georganiseerd door de Bond zonder Naam. Siona, Mirke en Nele van audiocollectief Schik zijn alvast grote fan. En dus gaan ze zelf een hele week lang naar mensen luisteren om Belcirkels te vormen. Daarover maken ze video’s, Instagram stories, een mini-audiodocu en brengen ze de hele week verslag uit bij Byloo.


#eenlopendvuurtje en #dewarmsteweek op TikTok

MNM en Ketnet lanceren op vrijdag 18 december samen een Tiktok-challenge voor De Warmste Week. Onder de hashtags #eenlopendvuurtje en #dewarmsteweek kan iedereen ook op het populairste sociale netwerk laten weten wie hij of zij wil bedanken.


De Warmste Dankuwel van het Jaar

Afsluiten doen Bart Peeters en Siska Schoeters op donderdag 24 december met De Warmste Dankuwel van het Jaar op Eén. Het duo maakt samen meer dan vier uur live televisie op weg naar kerstavond, met een pak (on)bekende mensen die elkaar – virtueel – bedanken,  warme verhalen van de voorbije week en een flinke scheut muzikale kerstsfeer. Meer info volgt later!


Je kan De Warmste Week ook volgen op één: 


  • Van middernacht tot 10u: Beats Of Love (Studio Brussel)
  • Van 10u tot 12u en van 16u tot 18u: Beste Buren voor De Warmste Week (Radio 2)


Niets missen van De Warmste Week? Keuzestress? Wij delen alle hoogtepunten op onze sociale media, volg ons op InstagramTwitter en Facebook