Het zit er op! De Warmste Week heeft 5.081.675 euro ingezameld in de strijd tegen kansarmoede. In de slotshow werd het bedrag bekendgemaakt. 270 projecten geselecteerd door een onafhankelijke jury zullen in 2023 kansen creëren voor mensen in kansarmoede. Vanuit het Warmste Huis werd er zes dagen lang non-stop gepresenteerd door Fien, Kawtar, Eva en Sander. Ook daarbuiten vlamde Vlaanderen massaal mee.

Vlaanderen heeft opnieuw zijn grote hart getoond. In totaal vonden meer dan 3.000 acties plaats voor De Warmste Week, liepen 31.469 mensen de Warmathon, bezochten 102.000 mensen Het Warmste Huis in Hasselt en zijn er meer dan 10.000 platen aangevraagd. Ondanks het druiligere weer ging het dak er meermaals af door optredens van onder meer Bazart, Bart Peeters, Goldband, Metejoor en Oscar and the Wolf. 

De Warmste Week leefde ook buiten Hasselt. Vliegende reporters Joris Brys en Robin Keyaert doorkruisten heel Vlaanderen, van Wervik tot Zonhoven, om actievoerders voor de microfoon te halen. Ook Ketnet-wrapper Héritier maalde heel wat kilometers af. Maandagochtend vertrok hij met zijn bijzondere bakfiets op het strand van Oostende, zaterdag eindigde Tournée Héritier onder luid applaus in Hasselt. Bovendien werden in Brugge, Sint-Niklaas, Brussel, Mechelen en Leuven Warmathons georganiseerd waarbij alle sportievelingen konden komen meelopen en meewandelen.