Wafelbak

Ten voordele van Welzijnsschakel Ommekeer vzw

We bakken lekkere wafels op school. Het vijfde leerjaar van GBS 'Schatteneiland' van de gemeenteschool in Erpe-Mere zet zijn schouders onder deze actie.
We verkopen zoveel mogelijk wafels en bakken deze op school met de hulp van ouders, grootouders en sympathisanten.

Waarom dit goed doel?

We kiezen voor een plaatselijk goed doel, uit onze eigen gemeente. Omdat we willen dat iedere inwoner van onze gemeente het goed heeft.

Welzijnsschakel Ommekeer vzw

We zijn een vereniging van mensen met en zonder armoede die samen in wederzijds respect op weg gaan en armoede structureel willen aanpakken in de regio van Erpe-Mere. We werken hoofdzakelijk met vrijwilligers. Wat doen we ? Door enkele activiteiten met een lage drempel (o.a. maandelijkse groenten -en fruitverkoop, soepbabbels, groepsuitstappen,…) en huisbezoeken proberen we mensen in armoede samen te brengen. We organiseren een oudergroep waar we ervaringen uitwisselen rond de school en de opvoeding van onze kinderen. Vanuit die ervaringen van mensen in armoede zoeken we naar tips die onderwijs toegankelijker kunnen maken. We willen mensen die dagelijks de armoede en uitsluiting ervaren een stem geven in het armoedebeleid. We werken nauw samen met de Welzijnsschakel uit Lede en Haaltert.

Bekijk dit goed doel