Lichtjeswandeling

Ten voordele van Spoor 56 vzw

Maak jezelf en je gezin zichtbaar met veel fluo en lichtjes, gebruik je fantasie en
creativiteit en stap mee voor een tocht van 3 à 4 km.

Waarom dit goed doel?

Onze actie gaat uit van onze basisschool. Omdat wij met kinderen werken, willen wij een doel ondersteunen waar wij dicht bij staan. We werken dus met kinderen en een afdeling van spoor 56 is in Hamme.

Spoor 56 vzw

vzw Spoor 56 is een organisatie voor bijzondere jeugdzorg. We zijn erkend door het Agentschap Jongerenwelzijn (Vlaamse overheid).

De opdracht van Spoor 56 is het aanbieden van ondersteuning en begeleiden van kinderen/jongeren en hun gezinnen waar er een verontrustende opvoedingssituatie aanwezig is. We bieden hulpverlening op maat door de inzet van één of meerdere modules.

De modules worden aangeboden vanuit drie clusters die zich bevinden in Dendermonde, Hamme en Nieuwkerken-Waas (behorende tot Sint-Niklaas). Door deze spreiding zijn we actief in nagenoeg de volledige zorgregio Waas en Dender en kunnen we optimaal rekening houden met de woonplaats van de jongere.

De naam ‘Spoor 56’ verwijst naar de spoorlijn tussen Dendermonde, Hamme en Sint-Niklaas. Deze spoorlijn werd geopend op 25 januari 1875 en gesloten op 2 juni 1957.

Bekijk dit goed doel