Koekjesverkoop

Ten voordele van Mobile School

Wij - vier vriendjes uit het tweede leerjaar van De Kiem Lombeek - verkopen zelfgebakken koekjes en cupcakes aan het station van Essene-Lombeek op maandag 23 december. De opbrengst schenken we aan Mobile School, een organisatie die zich inzet voor straatkinderen. Onder het motto ‘Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind’ ontwikkelde de organisatie mobiele schoolkarretjes voor kinderen voor wie onderwijs niet vanzelfsprekend is.

Waarom dit goed doel?

Deze vier vriendjes uit het tweede leerjaar vonden het zo jammer dat er op de wereld kinderen zijn die niet naar school kunnen. Ze namen zelf het initiatief om koekjes te verkopen aan het station en de opbrengst te schenken aan een goed doel dat zich inzet voor kinderen die niet of moeilijk naar school kunnen.

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel