Kerstmarkt

Ten voordele van ALS Liga

Op onze jaarlijkse kerstmarkt worden kerstknutselwerkjes verkocht. De werkjes zijn allemaal gemaakt door de leerlingen. Jaarlijks kiezen we een ander goed doel. Dit jaar werd er gekozen voor de ALS liga omdat we een oud-leerling van onze school en alle andere ALS-patiënten een hart onder de riem willen steken. Iedereen is welkom vanaf 14u. Vanaf 15u is ook onze winterbar open waar je met een (warm) drankje en een hapje gezellig kan bijpraten.

Waarom dit goed doel?

Een oud-leerling die bij ons op school zat, heeft ALS.
Om mensen zoals hem een hart onder de riem te steken, willen we dit goed doel steunen.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel