Kerstconcert For Life

Ten voordele van Heartbeats Vzw - muziek voor mensen met dementie

Jaarlijks organiseert onze muziekvereniging, Concertband Oordegem, een kerstconcertje om het jaar af te sluiten.
Dit jaar kozen we ervoor om dit te doen voor een goed doel ipv voor eigen rekening.
Daarom brengen wij u op zaterdag 21 december 2019 een concert met muziek in diverse stijlen, natuurlijk aangevuld met de nodige kerstmuziek ten voordele van Heartbeats VZW.

Waarom dit goed doel?

Als muziekvereniging "Concertband Oordegem" zijn wij op zoek naar een goed doel met een link met muziek. Bovendien is dementie iets waar eenieder van ons vroeg of laat mee in contact komt. Daarom kiezen wij dit goed doel.

Heartbeats Vzw - muziek voor mensen met dementie

Heartbeats Vzw brengt mensen met dementie weer in contact met de favoriete muziek uit hun jeugd. Zelfs al zijn hun geheugen & mogelijkheden sterk afgenomen, de ontvankelijkheid voor muziek blijft. Muziek opent hun hart. Dankzij muziek is er weer contact met de partner, de familie en de mantelzorger. Heartbeats Vzw boekt verrassende resultaten met mensen met wie we het contact zijn verloren.
Heartbeats Vzw heeft tot doel mensen met dementie in de samenleving, thuiswonend of in een voorziening, te bereiken door middel van PERSOONLIJKE muziek en persoonlijk contact. Heartbeats Vzw bereikt dit doel door opleiding aan te bieden aan familie, vrijwilligers, zorgverleners... Meer info: www.vzwheartbeats.be/vrijwilliger

Bekijk dit goed doel