Fakkeltocht

Ten voordele van Spoor 56 vzw

Fakkeltocht: vertrek aan de kerk op het marktplein in Hamme tot aan de Mirabrug. Er worden 4 stops gehouden waar telkens een activiteit rond VREDE wordt gedaan. Na de fakkeltocht is er gluhwein, warme chocomelk en cake te verkrijgen achteraan in de kerk voor een vrije bijdrage dat we integraal storten aan Spoor 56 (kinder -en jeugdzorg).

Waarom dit goed doel?

Spoor 56 of zoals het vroeger heette, Dageraad, spreekt ons heel erg aan omdat het gaat over kinderen en jongeren met o.a. een moeilijke thuissituatie. Elk(e) kind/jongere heeft het recht om een goede opvoeding te hebben. Dat krijgen ze zeker bij Spoor 56. Wij willen hen helpen door centjes te verzamelen zodat ze allerlei dingen kunnen aankopen zoals buitenspeelgoed, dingen om hun studio in te richten, op kamp kunnen gaan,...

Spoor 56 vzw

vzw Spoor 56 is een organisatie voor bijzondere jeugdzorg. We zijn erkend door het Agentschap Jongerenwelzijn (Vlaamse overheid).

De opdracht van Spoor 56 is het aanbieden van ondersteuning en begeleiden van kinderen/jongeren en hun gezinnen waar er een verontrustende opvoedingssituatie aanwezig is. We bieden hulpverlening op maat door de inzet van één of meerdere modules.

De modules worden aangeboden vanuit drie clusters die zich bevinden in Dendermonde, Hamme en Nieuwkerken-Waas (behorende tot Sint-Niklaas). Door deze spreiding zijn we actief in nagenoeg de volledige zorgregio Waas en Dender en kunnen we optimaal rekening houden met de woonplaats van de jongere.

De naam ‘Spoor 56’ verwijst naar de spoorlijn tussen Dendermonde, Hamme en Sint-Niklaas. Deze spoorlijn werd geopend op 25 januari 1875 en gesloten op 2 juni 1957.

Bekijk dit goed doel