De warmste soep

Ten voordele van Solentra

In oktober, november en december hebben een aantal collega's NT2 soep gemaakt die we dan in de leraarskamer verkocht hebben aan de andere collega's. Samen gezellig eten dus én Solentra steunen, zo doen we dat bij NT2 in Turnhout.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn een CVO met een hele grote afdeling NT2. Bij onze anderstalige cursisten zijn er heel wat uit conflictgebieden die trauma's hebben opgelopen, in hun land of onderweg. Solentra kan hen en hun kinderen helpen. Een deel van de collega's heeft ook een interessante lezing van een van de traumapsychologen van Solentra gevolgd en sindsdien is ons respect voor hen alleen maar groter geworden.

Solentra

Schenk een kind de toekomst, door het te helpen het verleden te verwerken.

Solentra zet zich in voor traumaverwerking en geestelijke gezondheidszorg voor vluchtelingenkinderen en kinderen met een migratieachtergrond en hun gezin.
Heel wat obstakels zoals cultuur, taal, ontworteling, …maken dat er cultuursensitief en netwerkversterkend gewerkt moet worden.
We merken dat behalve de ingrijpende gevolgen van een lange tocht in onmenselijke omstandigheden ook de gruweldaden van IS zware trauma's nalaten bij heel wat kinderen.
Met uw hulp geven wij deze kinderen de kans zware trauma's te verwerken en de mogelijkheid opnieuw vooruit te kijken. Traumaverwerking is noodzakelijk om een goede slaagkans op integratie te maken.

Bekijk dit goed doel