De warmste soep

Ten voordele van EINDELIJK PROJECTEN NAH, projecten ten behoeve van personen met een niet aangeboren hersenletsel

De donderdag morgen is er een plaatselijke markt in Buggenhout. Onze vzw waar wij voor gekozen hebben is gelegen in Buggenhout. De woensdag middag gaan wij ter plaatse om samen met de bewoners soep te maken en deze dan de volgende morgen te verkopen. de verkoop gaat door op donderdag 28/11/19 en gebeurt in samenwerking met de bewoners. We verkopen de soep per portie en per liter. Voor één kopje is het €2.5 en per liter vragen we €5.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn studenten van de Hogeschool te Gent en hebben voor deze vzw gekozen om in aanraking te kunnen komen met de voor ons nog onbekende doelgroep. We willen graag meer weten over de werking van de vzw en over de bewoners. We wensen ons graag te verdiepen in de werking en samen met de mensen met een niet aangeboren hersenletsel een activiteit uit te voeren. Zo kunnen we wat richtlijnen krijgen hoe het werkveld in elkaar zit.

EINDELIJK PROJECTEN NAH, projecten ten behoeve van personen met een niet aangeboren hersenletsel

Vzw Eindelijk, projecten NAH zorgt voor zorg op maat voor volwassen cliënten met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Voor hen bieden we individuele begeleidingen, dag- én woonondersteuning.

Jonge mensen die een hersenletsel opliepen ten gevolge van bv. een (verkeers)ongeluk ontwaken uit coma en kunnen omwille van de opgelopen handicaps en beperkingen niet opnieuw naar school of naar het werk. Ook mensen met hersenletsels ten gevolge van een CVA, hartstilstand of hersentumor doen een beroep op het dagcentrum. Dit is slechts een greep uit de oorzaken van NAH. Iedere cliënt heeft zo zijn eigen verhaal bij ons.
vzw Eindelijk, projecten NAH biedt hen zinvolle dag- en woonondersteuning aan. We streven naar een kwaliteitsvolle zorg en deskundigheid, behoud van authenticiteit en integriteit, zorgen voor verbondenheid, garanderen veiligheid en stabiliteit, richten ons op autonomie en cliëntgerichtheid. Samen gaan we ervoor!

Bekijk dit goed doel