Over het project

De Verhalenweverij bevordert leesplezier bij kinderen. Elke maand vertellen wij aan de kinderen van het asielcentrum van Zaventem verhalen, we lezen en knutselen samen rond een thema. De kinderen mogen ook een boek ontlenen uit de fijne kinderbib van het asielcentrum.

De Verhalenweverij Sociaal VZW

De Verhalenweverij Sociaal bevordert leesplezier bij kinderen uit asielcentra en kinderen uit de bijzondere jeugdzorg . Door activiteiten zoals creatieve workshops en vertellingen te organiseren, willen wij de drempel van het lezen in het Nederlands verlagen en laten ontdekken dat lezen gewoon plezierig kan zijn. Immers wie graag leest, leest beter. En goed lezen draagt bij tot betere studieresultaten.
Met uw steun kunnen we nieuwe meertalige Kamishibaivertellingen en boekjes maken en onze activiteiten verderzetten en verbeteren.

Bekijk dit goed doel

Vrijwilligen bij dit goed doel

We zoeken een vrijwilliger die ons wil helpen met onze activiteit op zondag 15 december van 14.00 tot 16.00 uur. Onze vrijwilliger Nina ontvangt je en neemt je mee in het gebeuren. Wil je even komen kijken of dit iets voor jou is? Goed! Wil je zelf een verhaal vertellen? Dat kan ook! Bij het knutselen zet je je bij de kinderen aan tafel en helpt hen waar nodig.