Over het project

De Verhalenweverij bevordert leesplezier bij kinderen. Elke maand vertellen wij aan de kinderen van het asielcentrum van Houthalen verhalen, we doen Samenlezen en knutselen rond een thema. De kinderen kunnen ook zelf boeken lezen. We zoeken een vrijwilliger die ons wil helpen met onze activiteit op zondag 8 december van 14.30 tot 16.30 uur. Onze vrijwilliger Lorina ontvangt je en neemt je mee in het gebeuren. Wil je even komen kijken of dit iets voor jou is? Goed! Wil je zelf een verhaal vertellen? Dat kan ook! Bij het knutselen zet je je bij de kinderen aan tafel en helpt hen waar nodig.

De Verhalenweverij Sociaal VZW

De Verhalenweverij Sociaal bevordert leesplezier bij kinderen uit asielcentra en kinderen uit de bijzondere jeugdzorg . Door activiteiten zoals creatieve workshops en vertellingen te organiseren, willen wij de drempel van het lezen in het Nederlands verlagen en laten ontdekken dat lezen gewoon plezierig kan zijn. Immers wie graag leest, leest beter. En goed lezen draagt bij tot betere studieresultaten.
Met uw steun kunnen we nieuwe meertalige Kamishibaivertellingen en boekjes maken en onze activiteiten verderzetten en verbeteren.

Bekijk dit goed doel

Vrijwilligen bij dit goed doel

We zijn op zoek naar enthousiaste voorlezers/vertellers en mensen die houden van knutselen. Leeftijd, geslacht, afkomst spelen geen rol. Het gaat er vooral om dat je houdt van lezen en kinderen kan overtuigen van het plezier dat lezen geeft.