Proef van vrijwilligerswerk

Vanaf dit jaar kan je bij een vzw gaan proeven van vrijwilligerswerk. Vind hier de vrijwilligersprojecten waar goede doelen vrijwilligers voor zoeken.

Zoek projecten

Wat zijn de vrijwilligersprojecten?

Het vrijwilligersproject is een nieuw deel van De Warmste Week. Zo kan je naast het organiseren van een actie ook proeven van vrijwilligerswerk bij een goed doel naar keuze. Alle vrijwilligersprojecten gaan door tussen 5 december en 24 december.

Hoe werkt het?

Als je een vrijwilligersproject vindt waar je graag aan zou meewerken, stel je jezelf kandidaat voor dit project. De vzw krijgt dan een melding, bekijkt je kandidatuur en laat je weten of ze jou al dan niet met veel plezier ontvangen. Als je niet geselecteerd wordt voor een project, geef jezelf dan zeker op voor één van de vele andere projecten.

Waarom doen we dit?

De vrijwilligersprojecten zijn er enerzijds omdat we de vrijwilligers binnen de goede doelen van De Warmste Week zichtbaarheid en erkenning willen geven, en het belang van hun werk in de kijker willen zetten. Anderzijds omdat we nieuwe mensen willen inspireren om ook te vrijwilligen. Zo ervaren mensen een directe impact van hun inzet en maken ze kennis met de vrijwilligers in een organisatie en de echte kern van waar dat goed doel zich voor inzet.