Over het project

22 november worden toekomstige assistentiehonden geboren in Tongeren. Van geboorte tot 8 weken groeien zij op in een gastgezin. Hierna vertrekken zij naar de scholen. In hun eerste levensjaar worden zij opgevoed, daarna worden zij opgeleid tot assistentiehond. In de eerste drie tot vier levensweken drinken pups moedermelk en bevinden zij zich nog in een risicofase. Vanaf vier weken gaan hun oogjes open, beginnen ze rond te wandelen en krijgen zij, naast de moedermelk, ook vast voer. Dan kan je zeggen dat puppies echte peutertjes worden. Vanaf dan begint de opvoeding: spelen! Vanaf deze periode kan een gastgezin ook hulp gebruiken. Puppies worden snel groot en net zoals bij mensen moeten pups opgevoed en verzorgd worden. In de twee laatste weken dat zij verblijven bij het gastgezin worden er al kleine wandelingetjes en uitstapjes gedaan. Je zal altijd samen met een ervaren vrijwilliger van ons project of met één van de gastgezinnen samenwerken.

Purpose Dogs

Onze missie is het optimaliseren van de fysieke en karakteriële kenmerken van assistentiehonden in wording op een wetenschappelijk onderbouwde wijze en met respect voor dierenwelzijn. Dat is de doelstelling van Purpose Dogs vzw. Wij zijn een vereniging die zich toelegt op het selecteren en kweken van honden. De puppies van onze honden zullen door assistentiehonden verenigingen getraind worden om mensen met een beperking bij te staan in hun dagelijks leven. De selectie van kweekdieren gebeurt aan de hand van screening van het gedrag, medische parameters en fokwaarden. Hierbij is het de bedoeling om het afkeuringspercentage in de volgende generaties assistentiehonden te doen dalen.

Bekijk dit goed doel

Vrijwilligen bij dit goed doel

Het enige belangrijke bij ons is dat je als vrijwilliger enige band hebt met honden. Voor de rest zijn er geen belangrijke specificaties. Het gastgezin zal klaar staan om jouw te helpen bij de kennismaking met de puppies en zal al jouw vragen kunnen beantwoorden.