Over het project

Kankerpatiënten en hun naasten zijn welkom op praatcafé's waar een spreker rond een bepaald thema een uiteenzetting geeft en mensen elkaar kunnen ontmoeten bij een tasje koffie. Vrijwilligers onthalen de deelnemers en zorgen dat het praatcafé vlot verloopt. Jij kan hen daarbij assisteren.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Vrijwilligen bij dit goed doel

Je ontvangt de mensen met veel warmte en kan luisteren naar hun verhalen. Je zorgt dat iedereen kan genieten van een tasje koffie en elkaar. En je helpt de spreker zich te installeren.