Over het project

Elke nacht tussen september en juni kunnen thuis- en daklozen in de nachtopvang in Kortrijk terecht voor een bed, broodmaaltijd, douche en warme babbel. Breng jij in de maand december wat extra warmte binnen? Elke dag opnieuw zoeken wij twee vrijwilligers aanwezig die samen met een hulpverlener alles in goede banen leiden. Je warmt de soep op, speelt een spel, luistert naar verhalen, en verwijst waar nodig door naar de hulpverlener. Als vrijwilliger ben je aanwezig tussen 19u en 9u de volgende ochtend. Wij zorgen voor een warm bed, jij voor een warme babbel!

CAW Zuid-West-Vlaanderen

CAW Zuid-West-Vlaanderen is een welzijnsorganisatie dicht bij mensen. Iedereen kan met om het even welke welzijnsvraag bij ons terecht. We geven informatie, advies, ondersteuning, opvang en begeleiding. Voor de editie 2019 zoeken we vooral steun voor de twee volgende projecten:
1. Katrol organiseert huiswerkbegeleiding bij kwetsbare gezinnen aan huis in Kortrijk en Menen. Met K@trol digitaal krijgen deze gezinnen een laptop ter beschikking. Steeds meer scholen verwachten dat leerlingen toegang hebben tot een computer en internet. Vrijwilligers zorgen voor ondersteuning in het gebruik voor huiswerk, toegang tot digitale schoolplatformen, internet.. We organiseren ook vormingen voor ouders en zorgen voor toeleiding naar lokale partners voor ondersteuning (bv. bibliotheek).
2. Ons opvangcentrum voor dak- en thuislozen in de Blekersstraat willen we vernieuwen en aanpassen aan de huidige comforteisen. We willen 18 studio’s realiseren voor alleenstaanden, koppels of gezinnen in woonnood.

Bekijk dit goed doel

Vrijwilligen bij dit goed doel

Je kan goed luisteren, zonder je gesprekspartner te overladen met goedbedoelde raad. Je hebt respect voor iedereen en behandelt iedereen als gelijk.
Je bent discreet over wie en wat je ziet. Wij zorgen voor de gepaste begeleiding.
Je kan alleen komen, of je komt samen met een vriend-collega-partner-zoon/dochter- verre achterneef vrijwilligerswerk doen. Je kan bij ons éénmaal vrijwilligerswerk komen doen, af en toe wanneer het je past, één vaste dag per maand... Jij kiest! Om het haalbaar te houden, kom je niet meer dan 1x elke twee weken.