Over het project

Kankerpatiënten en naasten zijn welkom op een koffiemoment waarbij ze onder het genot van een tasje koffie hun ervaringen, belevingen, vragen, ... kunnen delen met mensen in een zelfde situatie. De vrijwilliger zorgt voor koffie en leidt het gesprek in goede banen. Jij kan daarbij assisteren.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Vrijwilligen bij dit goed doel

Je bent gastheer / gastvrouw en ontvangt de mensen met veel warmte. Je zorgt voor een tasje koffie. Je kan goed luisteren en hebt oog voor de groepsdynamiek en de tijd en zorgt dat iedereen aan bod kan komen.