Over het project

De eventwerking van Inter biedt assistentie en ondersteuning aan mensen met een handicap op meer dan 300 evenementen per jaar. Samen met onze vrijwilligers willen wij evenementen zo toegankelijk mogelijk maken. Tijdens onze vrijwilligersprojecten maak je kennis met onze organisatie en met onze enthousiaste vrijwilligers. Je biedt assistentie aan bezoekers die het vragen of nodig hebben en geniet samen van het evenement.

Inter

Inter streeft naar een toegankelijke en inclusieve samenleving waar iedereen, met of zonder handicap, gelijkwaardig en onafhankelijk aan kan deelnemen. We maken jaarlijks meer dan 300 evenementen toegankelijk voor mensen met een handicap. Ook heel wat muziekfestivals. Daarnaast bieden we toegankelijkheidsadvies bij bouw- en andere projecten, geven we informatie over de toegankelijkheid van gebouwen in Vlaanderen en Brussel op www.toevla.be, antwoorden we op vragen over ontwerpen voor iedereen, geven we vorming over toegankelijkheid, en ondersteunen we beleidsmakers.

Bekijk dit goed doel

Vrijwilligen bij dit goed doel

Samen met enkele ervaren vrijwilligers biedt je ondersteuning aan bezoekers met een beperking tijdens de concerten van De Warmste Week in Kortrijk. Wat zijn je concrete taken? Een rolstoelgebruiker naar de drank- en eettentjes of naar het rolstoelplatform begeleiden, informatie geven aan de ingang, een bezoeker tot aan het toilet begeleiden, … Je hoeft geen ervaring te hebben met mensen met een handicap. Ben jij enthousiast of help je graag een handje? Dan ben je absoluut welkom.

Informatie over de artiest en de exacte uren zullen nog volgen.