Over het project

Vrijwilligers brengen een bezoek aan kankerpatiënten en hun naasten in het ziekenhuis (in de kamer of in de wachtzaal) en bieden een luisterend oor aan. We nodigen je uit om mee te lopen tijdens een permanentie van onze ziekenhuisvrijwilliger op de RT-afdeling.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Vrijwilligen bij dit goed doel

Je kan goed luisteren en je eigen verhaal thuis laten. Je bent oprecht en respectvol en brengt warmte en begrip bij de mensen.