Over het project

Samen met onze cliënten met psychische kwetsbaarheid gaan we mestbriketten van onze ezelmest maken op de zorgboerderij. Onze vaste vrijwilligers, en begeleidster zullen met heel veel enthousiasme uitleg geven en hulp bieden om een leuk resultaat te bekomen.

VZW DE STEGE MINI-BELEEFBOERDERIJ

Wij bieden met onze zorgboerderij een dagbesteding aan voor jongvolwassenen en volwassen met psychische problemen. Ook jongeren die niet meer terecht kunnen in een of andere onderwijsvorm kunnen hier overdag naartoe komen. We bieden een vaste structuur aan tussen de dieren in een kleinschalige, huiselijke sfeer
Daarnaast geven wij ook ezeltherapie voor kinderen, jongeren en volwassenen met beperkingen of problemen.
Kortom: wij proberen voor een doelgroep die nu meestal uit de boot valt in de reguliere zorg een ander "groene zorg initiatief" aan te bieden.

Bekijk dit goed doel

Vrijwilligen bij dit goed doel

Met behulp van krantenpapier, ezelmest, water, een betonmolen en brikettenmakers gaan we mestbrikettten maken. Een werkje die heel wat geduld vraagt en enorm rustgevend en plezant is. Kortom een namiddag vol ezels en natuur waarbij je de gezelligheid van de zorgboerderij zal leren kennen en ook ecologisch leert werken. Zeker kledij en laarzen aan doen die vuil mogen worden.