Over het project

Van vrijdag 20 tem zaterdag 21 december organiseren onze vrijwilligers een sponsortocht Extra Large van Rijsel naar Kortrijk. Aan deze tocht, die aansluit op de DUWMEE van Deinze naar Kortrijk, mogen max 20 wandelaars deelnemen. Zij vertrekken op 20 december om 19u aan het station Lille-Flanders in Rijsel. Na enkele uren stappen overnachten de wandelaars in een tent (die ze zelf meebrengen). De volgende dag stappen ze verder naar Kortrijk, waar zij aan de Groeninghebrug aansluiten bij de honderden wandelaars op de 'standaardroute' vanuit Deinze. Aangezien dit een hele uitdaging is, willen we deze kleine groep begeleiden met een bezemwagen. Onze vrijwilligers zoeken dus 2 mensen die die taak op zich wil nemen.

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Aziƫ, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel

Vrijwilligen bij dit goed doel

2 avontuurlijke mensen die over een auto, een rijbewijs en een tent beschikken (km-vergoeding wordt voorzien). Beschikbaarheid van vrijdag 20 december tem zaterdag 21 december. Vrijdag zouden jullie de groep wandelaars om 18u30 in Rijsel opwachten met soep en broodjes. Daarna zwaaien jullie hen uit en rijden jullie naar de slaapplaats om de groep opnieuw te verwelkomen. Overnachten doe je zoals de wandelaars in een tent. De volgende dag voorzie je ontbijt en volg je de wandelaars op hun verdere route.
Jullie krijgen een EHBO-kit mee, maar als er zich iets ernstig zou voordoen, rekenen we erop dat jullie de wandelaars bijstaan en externe hulp inroepen.
Uiteindelijk worden de wandelaars rond 18u verwacht zich aan te sluiten in Kortrijk. Jullie zijn meer dan welkom om het laatste stuk van de route (nog 1,5km) mee te wandelen met de ganse groep!