Over het project

Op zaterdag 21 december organiseren onze vrijwilligers een sponsorwandeling van Deinze naar Kortrijk, langs de Leie. We verwachten honderden deelnemers. Onze vrijwilligers zoeken nog mensen om tijdens deze dag te helpen op enkele stopplaatsen (Kortrijk, Deinze, Wielsbeke, Waregem, Harelbeke). Het gaat om volgende taken: opbouwen stopplaats, verkoop van eten, uitschenken van soep en/of drank, opruimen en kuisen. Vrij te kiezen wat je het liefst doet.

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Aziƫ, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel

Vrijwilligen bij dit goed doel

Wij zoeken enthousiaste, gezellige, handen-uit-de-mouwen mensen die onze deelnemers aanmoedigen door een paar uur mee te helpen op een stopplaats. Voorwaarde is wel dat je met eigen vervoer tot daar geraakt. Voor onze startplek in Deinze zoeken wij mensen die kunnen helpen van 7u 's morgen tot en met 10u.