Met 800 buddy's naar een Antwerpen zonder kansarmoede | De Warmste Week
Antwerpen
Wie wordt geholpen?

Mensen in kansarmoede hebben vaak geen netwerk van familie, vrienden, collega’s dat hen vooruit kan helpen. Hun situatie lijkt uitzichtloos.

Over het initiatief

ArmenTeKort verbindt op grote schaal kansrijke en kanszoekende Antwerpenaren met elkaar.  Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy's.  Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

Maar liefst 17% van de Antwerpenaren leeft momenteel in armoede. Een cijfer dat door de coronacrisis alleen maar zal stijgen. Wij geloven dat deze generatie kansarmoede kan overwinnen. Met één klik. Tussen twee mensen. 

Daarom gaan we tijdens de Warmste Week op zoek naar 100 vrijwilligers per Antwerps district die buddy willen worden voor een districtsgenoot in moeilijkheden. Dat zijn 800 vrijwilligers die gaan voor een samenleving zonder kansarmoede.

Bij ArmenTeKort ga je als buddy twee jaar op pad met een kanszoekende districtsgenoot. Jullie gaan elkaar bijna wekelijks zien en samen leuke dingen doen. Door de frequente ontmoetingen ontstaat er een echte klik tussen jullie beide. En vanuit die klik zien we nieuwe kansen ontstaan.

Maak jij mee de klik?

Alle info: www.armentekort.be

Organisator

ArmenTeKort vzw

Wat ga jij doen
voor de warmste week?