Zet je in voor een dier op Werelddierendag

De Warmste Week

Wat gaat er boven ergens binnenwandelen en enthousiast begroet worden door een hond? We hebben nog nooit letterlijk een hamstertje zien zwaaien, maar we zijn ervan overtuigd dat die dat doen elke keer je langsloopt. Ben je op deze Werelddierendag dan ook op zoek naar een goed doel dat onze kleine vrienden helpt? Dit zijn de soorten initiatieven waar je een actie voor kan opzetten!

  1. Tehuizen voor oude of zieke dieren, zoals Het Dierenthuisje in Geel. Oudere of zieke dieren hebben vaak weinig kans om nog geadopteerd te worden, en vinden hun nieuwe thuis bij deze mooie opvangplaatsen. In Geel vinden ook hoevedieren een plaatsje.

  2. Het is vaak zwaar om de kosten voor de zorg van een dier te dragen, zeker als je het financieel moeilijk hebt. Eten, speelgoed, de dierenarts; goed voor een dier zorgen kost handenvol geld. Toch is het belangrijk dat ook kansarme mensen de kans krijgen om van de liefde van een huisdier te kunnen genieten. Initiatieven zoals Sociale Dierenhulp en Dierenvoedselbank Poezewoef bieden onder andere voedselpakketten en spullenhulp aan mensen die de financiële last van een dier moeilijk kunnen dragen.

  3. Vind je hondjes en poesjes wel leuk, maar gaat je hart eerder uit naar dieren in de natuur? Je kan ook altijd een actie opzetten voor opvangcentra voor wilde dieren die zorg bieden aan gewonde vogels of andere zoogdieren. Je vindt verschillende centra over heel Vlaanderen, zoals in Merelbeke, Geraardsbergen, Oostende, Brasschaat,...

  4. Naast al deze initiatieven, zijn er ook nog steeds de ‘klassieke’ asielcentra waar je je steentje voor kan bijdragen. Niet enkel achtergelaten of verwaarloosde dieren worden hier opgevangen, maar ook dieren wiens baasje gestorven is of er niet meer voor kan zorgen. Het Dierenasiel in Genk, Dierenopvangcentrum in Zemst of het Dierenasiel De Leiestreek zijn maar enkele voorbeelden van opvangplaatsen die jouw steun kunnen gebruiken.


Nog niet helemaal gevonden waar je naar op zoek bent? Ga eens door de goede doelen van De Warmste Week en vind zo je perfecte match.


O ja, als je vandaag een diertje ziet, vergeet die zeker geen extra dikke knuffel te geven!


Gerelateerde artikels