Xena bewijst dat iedereen kan helpen

Xena is 19, woont in Halen en houdt van taekwondo, dansen en ukelele spelen. Ze heeft het syndroom van Down en ze wil graag het verschil maken voor haar stadsgenoten.

Xena is goedlachs en ze maakt graag mopjes. Als je haar vraagt hoe oud ze is, zegt ze: "83". Als je haar vraagt of ze nu elke week op pad gaat, zegt ze: "ja, op het voetpad".


Samen met haar persoonlijke assistentes gaat Xena boodschappen doen voor mensen die het nodig hebben. Vorige week is ze naar de apotheker, krantenwinkel en de supermarkt geweest voor een vrouw die door het coronavirus niet meer zelf naar de winkel kan. 

Xena kwam in contact met de vrouw via Halen Helpt. De gemeente wil zo via een platform mensen samenbrengen zodat ze elkaar kunnen helpen. Xena van haar kant wil het graag doen vanuit de inclusiegedachte. Ook mensen met een beperking kunnen volop deelnemen en dus ook andere mensen helpen. Iedereen kan helpen, dat is de boodschap. Helemaal De Warmste Week dus! 


De mama van Xena vertelt dat het oorspronkelijke idee was om iets te doen voor Ouders Voor Inclusie (OVI). Ouders voor Inclusie is een vereniging van ouders van kinderen en jongeren met een beperking die kiezen voor inclusie. Xena wil graag de visie van die organisatie naar buiten dragen. Dat doet ze door haar steentje bij te dragen aan Halen Helpt. 

Wil jij net als Xena het verschil maken? Check hier de initiatieven die hulp kunnen gebruiken.

Xena is goedlachs en ze maakt graag mopjes. Als je haar vraagt hoe oud ze is, zegt ze: "83".
De Warmste Week