Wil jij een Jeroen-plantje?

Net zoals De Warmste Week-vlam brengt een beetje groen wat leven in huis. Frie deelt scheutjes uit aan iedereen die het wil. Zo wil ze de herinnering aan haar overleden zoon levendig houden.

Frie: "Twee jaar geleden is Jeroen plots overleden. Hij hield veel van zijn planten en wij hebben die met veel liefde verzorgd. Die planten schieten nu wortel en krijgen stilaan scheutjes. De plantjes zijn graslelies, dat groeit snel en is makkelijk om voor te zorgen. 


We hebben de plantjes al eens een keertje uitgedeeld voor zijn verjaardag. Ze brengen ons vreugde en warmte en dat willen we graag delen met andere mensen. Dan weet ik: het leven gaat verder.


Hier bij mij thuis ga ik de scheutjes op een tafel voor de deur zetten. We hebben zo'n 150 plantjes. De mensen moeten niet aanbellen, ze mogen gewoon langskomen en eentje meenemen.


Voor ons heeft het een heel grote emotionele waarde. We weten niet waar ze gaan terecht komen, maar we hopen dat mensen er goed voor gaan zorgen. Het is een ode aan Jeroen. Het is iets van hemzelf dat ik nu doorgeef. Een Jeroen-plantje, eigenlijk. 


De Warmste Week- initiatieven doen me vaak denken aan onze Jeroen. Zijn plantjes doorgeven is voor mij zeer emotioneel, maar zo fijn om ze te delen in deze tijd."


Wil jij ook een Jeroen-plantje? Hier vind je het adres waar je ze kan ophalen.