Wees er voor elkaar en doneer je haar!

De Warmste Week

Het verdict kanker is al zwaar, maar als vrouw je haar ook nog verliezen, neemt soms dat laatste stukje vrouwelijkheid weg. Wat als jij hen kan helpen? Start het jaar met een frisse coupe en doneer je paardenstaart aan Pink Ribbon zodat zij hier een pruik van kunnen maken!

In 2019 kregen ongeveer 14.800 vrouwen het verdict van borstkanker. Als gevolg van chemo , verliezen ze allemaal hun lange of korte lokken. Voor veel vrouwen is dit heel ingrijpend. “Als je geen haar meer hebt, krijg je automatisch de stempel van zieke en staren ze je na”, zeggen veel vrouwen over het verlies van hun haar.

 

De organisatie Pink Ribbon wil graag dat ze zich op en top vrouw kunnen voelen. . Hiervoor zamelen ze ze paardenstaarten in (van minstens 25cm lang). Zodat zij hiervan een pruik kunnen maken voor een vrouw met borstkanker.


We zien dat vrouwen zich opnieuw in sociale situaties durven begeven. Sommige vrouwen gaan terug winkelen, naar hun werk of zelfs naar een familiefeest, zonder zich de uitzondering te voelen. Het zit ook in de kleine dingen. Hoe vaak komen we niet aan ons haar? Je handen door je haar halen, je haar achter je oor steken. Al deze dingen zorgen voor dat gevoel van vrouwelijkheid.

 

Door een pruik kan je soms even ontsnappen aan het ziek zijn. Je ziet er weer even normaal uit, niet ziek. Een pruik geeft de vrouwen terug meer zelfvertrouwen. Dat stukje vrouwelijkheid werd zo makkelijk weggenomen. Dit krijgen ze nu terug dankzij de pruiken die gemaakt worden van de binnengebrachte paardenstaarten.

 

Ben jij je lange lokken beu? Of wil je Herman Brusselmans besparen van die gevreesde knipbeurt? Doneer je haar dan aan Pink Ribbon! Wil je weten wat je hiervoor moet doen? Bekijk dan hier hun oproep.