Wat heeft Alexander De Croo in petto?

Stel, je krijgt telefoon. Wie heb ik aan de lijn, hallo hallo? Het blijkt premier Alexander De Croo te zijn. Het kan je binnenkort zomaar overkomen! Want Alexander laat weten een warme luisteraar te zijn voor Radio 2.

Radio 2 liet op wapenstilstand de hele dag luisteraars aan het woord die de vlam hangen en het verschil willen maken voor elkaar. Meteen lanceerde de radiozender ook het concept van de warme luisteraar: luisteraars die een luisterend oor willen zijn voor wie er nood aan heeft. Niemand minder dan premier Alexander De Croo liet weten een warme luisteraar te zijn. 


“Er zijn veel dingen die vandaag gevaarlijk zijn, maar gewoon de telefoon nemen en bellen is niet gevaarlijk. Dat moeten we meer doen, aan elkaar vragen: “hoe is ‘t?” Maar ook geen schrik hebben om hulp te vragen als het nodig is." Dat is gesproken, premier! De Croo wil op die manier het verschil maken voor anderen. Maar dat verschil maken, doen mensen op vele manieren.

Heel veel dingen zijn op dit moment gevaarlijk en besmettelijk, maar elkaar eens bellen is dat niet.
Alexander De Croo

Radio 2-luisteraar Regina doet iedere donderdag boodschappen voor haar buurvrouw die moeilijk te been is: "Ik lever ze af, doe een babbeltje met haar op veilige afstand en zie de dankbaarheid in haar ogen."


In deze moeilijke tijden moeten we er zijn voor elkaar. Ook wij geven je elke dag een warme tip om elkaar te helpen: onze dagelijkse Vlamtip - bekijk ze hier allemaal!


Wil je laten weten aan je buren dat je klaarstaat met een helpende hand of luisterend oor? Hang de vlam aan je deur of raam. Trouwens, zou bij premier De Croo de vlam al hangen? Wie vraagt het hem?