Vrijwilligen: waar, wanneer, hoe?

De Warmste Week

Je hebt het ongetwijfeld al gehoord: vanaf dit jaar kan je ook vrijwilligen bij een goed doel van De Warmste Week. Op dit moment zijn de goede doelen bezig met het aanmaken van de vrijwilligersprojecten, en vanaf 4 november kan je je opgeven als vrijwilliger.

Op dit moment

Op dit eigenste moment zijn de goede doelen vrijwilligersprojecten aan het aanmaken. Via de site laten zij ons weten waar ze naar op zoek zijn: hoeveel mensen ze waar en wanneer eens kunnen laten proeven van het vrijwilligen bij hun organisatie.


4 november

Op 4 november worden die projecten vrijgegeven, en kan je je opgeven als vrijwilliger. Dat gaat ook via deze website. Je krijgt de hele lijst aangemaakte projecten te zien, en kiest daaruit goede doelen die jou aanspreken. Het goede doel heeft al op voorhand aangegeven wanneer ze iemand zoeken, dus afhankelijk van jouw beschikbaarheid kan je een een project kiezen. Je vult een contactformulier in met enkele vraagjes waarom je daar graag zou helpen, en het goede doel neemt daarna verder contact met jou op. Het is mogelijk dat jouw gekozen goed doel enorm veel aanvragen kreeg, en jouw kandidatuur er niet meer bij past, maar geen probleem! Er zijn vast nog andere goede doelen die jouw hulp kunnen gebruiken.


5 - 23 december

De vrijwilligersprojecten gaan allemaal door tussen 5 en 23 december, op de specifieke dagen die het goede doel al op voorhand aangaf. Heb je veel vrije tijd, of gewoon heel veel goesting? Je mag je inschrijven voor zoveel projecten als je zelf wil. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!Gerelateerde artikels