Studio Brussel zorgt voor soundtrack bij De Warmste Week

Stubru

Voor De Warmste Week trekt Studio Brussel dit jaar naar Kortrijk, waar ze zeven dagen lang 24 uur per dag radio zullen maken. Studio Brussel-dj’s Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns draaien er verzoekplaten voor een goed doel dat de luisteraars zelf kiezen. Zo willen ze iedereen die zich heeft ingezet voor De Warmste Week bedanken met muziek. StuBru wordt zo een week lang de soundtrack bij De Warmste Week.

Het Nelson Mandelaplein in Kortrijk zal het kloppend hart zijn van Studio Brussel, maar de zender stuurt ook zijn reporters uit. Michèle Cuvelier en Stijn Vandevoorde trekken de stad in met muziek om de actievoerders en vrijwilligers in Kortrijk te bedanken. 


‘Music is our answer’

Amenra, Balthazar, Goose, SX en Ozark Henry maakten voor Studio Brussel en De Warmste Week een eigen versie van het nummer ‘Music is the answer’. Met de nieuwe song 'Music is our answer' benadrukken de Kortrijkse muzikanten dat muziek dit jaar meer dan ooit centraal staat.


Op het Nelson Mandelaplein zal er veel livemuziek van nationale en internationale artiesten te horen zijn. Ook lokaal muzikaal talent krijgt letterlijk een podium aangeboden. 


Back to Back

Dit jaar is er ook een nieuw live concept: Back to Back. Elke avond treden twee artiesten samen op voor één goed doel in evenementenhal Depart op het Nelson Mandelaplein. De ticketverkoop start op maandag 9 december om 10u.


Line-up 

  • Woensdag 18 december: White Lies & Whispering Sons (voor Move To Improve)

  • Donderdag 19 december: Balthazar & Trixie Whitley (voor De Korf vzw)

  • Vrijdag 20 december: Bear's Den & Selah Sue (voor Te Gek!?)

  • Zaterdag 21 december: Joost & Kraantje Pappie (voor TEJO Kortrijk)

  • Zondag 22 december: Brihang & Het Zesde Metaal (voor Streekfonds West-Vlaanderen - De Muziekbank)

  • Maandag 23 december: Zwangere Guy & Arno (voor Zwangerinbrussel XL)


Feesten voor het goede doel

Zin om je nog eens extra hard uit te leven voor het goede doel? Kom naar één van de drie Parties in de Depart! Op donderdag 19 december kan je naar De Warmste Boit met Studio Brussel-presentator Average Rob en dj Omdat Het Kan Soundsystem. Liever iets stevigere muziek? 20 december kan je Depart op zijn grondvesten voelen daveren met de Alcatraz Metal Party van het Kortrijkse Alcatraz-metalfestival. De Parties afsluiten doet Kortrijkse electro-rockband Goose op 21 december met Goose Nonstop


Duurzaamheid

Studio Brussel koos dit jaar voor een stad om zo optimale bereikbaarheid met het openbaar vervoer te garanderen. Voor de gelegenheid biedt vervoersmaatschappij NMBS zelfs een speciaal De Warmste Week-treinticket aan, waarmee je vanuit elk Belgisch station voordelig naar Kortrijk kan sporen. Je ticket kost twaalf euro, waarvan twee euro rechtstreeks naar alle goede doelen van De Warmste Week gaat. De capaciteit van de treinen richting Kortrijk zal worden uitgebreid om zoveel mogelijk mensen de kans te geven StuBru een bezoekje te brengen.


Daarnaast onderneemt Studio Brussel opnieuw actie om de afvalberg te verkleinen. Je drankjes worden geserveerd in zelfontworpen herbruikbare bekers. Schol!  


Volg Studio Brussel in Kortrijk voor De Warmste Week op Studio Brussel, online via stubru.be en vanaf woensdag 18 december live op Eén, Eén+, Canvas en Ketnet.

Gerelateerde artikels