Stijn Van de Voorde schrijft gedichten op Burning Man

Stubru

Burning Man is een festival dat je je in je wildste fantasie niet kan voorstellen - het was zelfs niet vanzelfsprekend in de fantasie van Stijn Van de Voorde, en dat wil al veel zeggen. Hij trok daarom zelf naar de Black Rock Desert in Nevada om een week lang met 75.000 mensen van verschillende nationaliteiten te leven in de woestijn. En om een dichtbundel te schrijven.

Burning Man is een uniek festival in zijn soort. Het is een samenkomst van mensen die een week lang vrij willen zijn, willen genieten van kunst, het leven, de gemeenschap. Van mensen die op zoek zijn naar inspiratie. Stijn maakte een reeks voor VRT NU over het zotste festival ter wereld, en besloot ook meteen zijn nieuwe ervaringen te bundelen in een poëzieboek. De opbrengst van zijn boek gaat naar vzw Ontrafel, een begeleidings- en expertisecentrum voor kinderen, jongeren en gezinnen dat werkt rond verlies, rouw, trauma, emotionele pijn en groeiprocessen

Ontrafel is een plek zonder vooroordelen, waar iedereen zichzelf kan zijn. Echt volgens de spirit van Burning Man.
Stijn Van de Voorde

Zijn de reeks en het boek toch nog te fantastisch voor jou om je er een beeld van te kunnen vormen? Kom dan zeker naar Kortrijk en hoor het eens van Stijn zelf. In de Budascoop kan je een exclusief evenement bijwonen waar hij de reeks en de dichtbundel voorstelt. 


Waar en wanneer?

Vrijdag 25 oktober word je om 20u30 verwacht in de Budascoop in Kortrijk. Voor 20 euro krijg je toegang tot het event en wandel je buiten met een dichtbundel - om van de nieuwe inzichten nog maar te zwijgen. Koop snel je tickets!


Geraak je vrijdag niet in Kortrijk? Je kan het boek ook online bestellen

Gerelateerde artikels