Speelgoedinzameling in Limburg is een groot succes

De Warmste Week

De vrijwilligers van Domo-Hasselt en HuisvandeMens wilden een bescheiden inzamelingsactie doen van speelgoed en speelgoed voor scholieren in armoede. Het bleek een enorm succes. “We dachten dat we slechts 100 gezinnen gingen kunnen helpen, maar het zijn er nu al 800”, vertelt Jana van HuisvandeMens.

“HuisvandeMens is een plaats waar je terecht kan als je nood hebt aan een gesprek. Wij werken rond verschillende thema’s, zoals armoede. We merkten dat er veel armoede is in scholen in Limburg. Sommige kinderen moeten hun schoolspullen in een plastic zak doen omdat ze geen boekentas hebben. Of ze hebben zelfs helemaal geen schoolspullen. 

 

We zijn begonnen met een bescheiden inzamelingsactie voor schoolspullen en speelgoed. Voor ons initiatief startte, dachten we dat we een paar brooddozen per dag gingen krijgen. Maar het overtrof onze stoutste verwachtingen! Al snel kwamen mensen auto’s vol speelgoed en schoolspullen afgeven. We hadden dit totaal niet zien aankomen. 


Het was heel ontroerend om kinderen hier te zien aankomen met hun oud boekentasje vol spulletjes. “Dit is voor de kindjes die het meer nodig hebben”, zeiden ze.


De spullen die we inzamelen, brengen we naar Domo-Hasselt. Dat is een vrijwilligersorganisatie die gezinnen met kwetsbare kinderen ondersteunt. We hebben al zeker twintig auto’s vol speelgoed, verzorgingsmateriaal voor baby’s en speelgoed gebracht. 


Eerst dachten we dat we voor zo’n honderd gezinnen spullen konden voorzien. Maar momenteel gaat het al richting de 800 gezinnen. Er blijven ook spullen binnenstromen. We zijn heel tevreden dat we zo veel mensen kunnen helpen."