Speel je speelgoed door aan een ander!

De Warmste Week

Het is vanzelfsprekend dat ieder kind een cadeautje verdient, maar niet elk gezin heeft de financiële middelen. Hier zijn enkele initiatieven die deze kwetsbare gezinnen ondersteunen.

 Albert Heijn voor Moeders voor Moeders vzw

 

Albert Heijn heeft in verschillende van zijn vestigingen verzamelpunten voor speelgoed, ten voordele van kwetsbare gezinnen. Zodat jij tijdens het winkelen voor je eindejaarsgerechten ineens een paar spullen kan wegschenken. Zo start je het jaar met een opgeruimd huis: dubbele win! 


Wil je weten of jouw Albert Heijn meedoet? Bekijk hier de oproep. 

 

Olva maakt Damme nog warmer

 

Niet elk kind heeft de keuze uit allemaal leuk speelgoed. Hier wil de school Olva  iets aan doen. Verzamel al je oud speelgoed: die Playmobil die nu maar ligt te verstoffen, die Barbiepoppen die anders dreadlocks krijgen, … En maak er een ander kindje gelukkig mee.

 

Al het speelgoed wordt geschonken aan het OCMW van Damme. Check hun oproep hier!


Kleuterschool Antoontje zoekt boekjes voor baby’s!


Kleuterschool Antoontje heeft jou nodig! Zij zijn op zoek naar kartonboekjes en speelgoed voor kindjes van 0 tot 15 maanden. Ben je het beu om steeds hetzelfde liedje te moeten horen uit één van je baby zijn boekjes? Of is er gewoon geen plaats meer in de kast? 


Check dan zeker deze oproep en maak een ander gezin gelukkig.


Speelgoed voor de uitleenwinkel van De Berkjes


De gemeenteschool Sint-Michiels vraagt zijn leerlingen om oud speelgoed waar ze niet meer mee spelen, mee te brengen naar school. Dit schenken ze aan De Berkjes in Brugge, een school voor kleuters en lagereschoolkinderen met gedrags- en emotionele problemen. Het speelgoed komt in hun uitleenwinkeltje terecht. 


Wil jij ook helpen het uitleenwinkeltje te vullen? Bekijk dan hier hun initiatief.

 

Cadeautjes met Kirikou


Op kerst zit jij met keuzestress welke kerstoutfit het beste is, niet iedereen heeft dit luxeprobleem. Kirikou zet zich in voor kwetsbare gezinnen in Leuven. Doneer al je  kleren die je niet meer draagt. Maar ook het speelgoed waar je kind toch al lang niet meer mee speelt is welkom. Zo maak je  enkele Leuvens gezinnen heel blij.


 Bekijk hun oproep voor meer informatie.