Spectaculair solidair vanuit je kot! Help je mee?

Ook vanuit jouw veilige bubbel thuis kan je al een verschil maken. Hier is een lijst met dingen die jij kan doen.

Zoek op zolder naar oude foto's

Heb jij thuis nog oude foto's, postkaarten en prenten liggen? Stuur ze op naar de Alzheimer Liga. Aan de hand daarvan wil de Alzheimer Liga fijne herinneringen oproepen bij mensen met dementie. Een goed gesprek doet deugd aan beide kanten. Help deze gesprekken op gang te brengen. De Alzheimer Liga hoopt om uit elke gemeente in Vlaanderen afbeeldingen te vinden.


Creatief met naald en draad voor sterrenkindjes

Boven De Wolken helpt ouders bij het overlijden van een kindje tijdens de zwangerschap, tijdens of na de geboorte. Fotografen maken mooie beelden van de kindjes. Sterrenmutsjes worden door hen gebruikt voor de foto's en achteraf aan de ouders gegeven. Help jij mee mutsjes haken?


Veiligheidskledij gezocht voor bouwvakkers in Gambia

Bouwvakkers in ontwikkelingslanden hebben het al moeilijk om een job te vinden, laat staan dat ze geld hebben om hun persoonlijke beschermingsmiddelen en -kledij te kopen. Zo stellen ze dagelijks zich bloot aan allerlei gevaren. Wat is er nodig? Veiligheidsschoenen, handschoenen, oordoppen, veiligheidsbrillen en andere beschermingskledij. Werk jij in een bouwbedrijf? Weet jij een manier hoe je aan veiligheidsmaterialen kan komen?


Wie heb ik aan de lijn, hallo hallo?

Corona vergroot het isolement van blinde en slechtziende mensen enorm. Een simpel telefoontje doet dan deugd. Wil jij ook eens een blinde of slechtziende opbellen voor een deugdoende babbel? De dankbaarheid die je ervaart is enorm.


Voedseloverschot? Schenk het weg

Het zijn zware tijden voor de horeca en zij verdienen onze steun. Door de gedwongen sluiting zitten zij nu met overvolle ijskasten. Misschien heb jij zo'n zaak? Of ken jij iemand? In Wingene is men op zoek naar groot- en kleinhandelaars die hun voedseloverschotten willen schenken aan mensen in voedselarmoede

Samen helpen we elkaar.