Op Broodronde in Gent

De Warmste Week

Veel mensen denken eraan om te beginnen vrijwilligen, maar weten niet goed hoe ze dat moeten doen. Wij bieden je graag de keuzemogelijkheid om kennis te maken met een goed doel waar jij alles voor wil geven.

Op dit moment zijn de goede doelen van De Warmste Week bezig met het aanmaken van vrijwilligersprojecten. Zij geven aan wanneer ze hoeveel mensen kunnen gebruiken in de periode van 5 tot 24 december. Geprikkeld door het vrijwilligen? Jij schrijft je in en wordt begeleid door ervaren vrijwilligers die je tonen wat het betekent je in te zetten voor die organisatie. 


Vluchtelingen in de brede zin van het woord

Eén van de goede doelen die al zo’n project heeft aangemaakt, is Werkgroep Vluchtelingen Gent. Zij interpreteren het woord vluchteling breed: mensen op de vlucht voor oorlog en conflict, mensen die op zoek zijn naar een leefbaar bestaan voor zichzelf en hun kinderen, maar ook mensen met problemen die de weg eventjes kwijt zijn. Zij zetten zich ook extra in voor mensen die om tal van redenen niet terechtkunnen bij de officiële instanties.


Een luisterend oor

Tussen 5 en 24 december kan je hen op zaterdagavond ondersteunen bij hun wekelijkse voedsel-en broodronde. Dit gaat niet gewoon om het uitdelen van eten, maar heeft ook een sterke sociale factor. Tijdens die momenten wordt er gepraat, en vooral geluisterd. Mensen kunnen zo aangeven of alles goed gaat, of ze bepaalde problemen ervaren en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Het menselijk contact en het gevoel gehoord te worden is hier heel belangrijk. 


Praktisch

Elke zaterdagavond tussen 17u en 22u gaan vrijwilligers per twee op pad en bezoeken ze een zestal families. Na de bezoeken wordt er een kort verslag opgemaakt, om zo goed in kaart te brengen wie welke noden heeft (juridische bijstand, medische hulp,...). Je zaterdagavond was nog nooit zo heilzaam!


Geprikkeld door dit goede doel? Vanaf 4 november kan je je bij hen opgeven als vrijwilliger. Je liever inzetten voor een andere organisatie? Dat kan ook! Meer info op 4 november en via onze FAQ


Ben je zelf een goed doel dat nog wel wat extra hulp kan gebruiken? Maak zeker een vrijwilligersproject aan via 'Mijn Warmste Week'. Wees zo concreet mogelijk en vertel potentiële kandidaten hoe zij jou een duwtje in de rug kunnen geven. Nog vragen? Check onze FAQ!

Gerelateerde artikels