Ontbijt met LEF

De Warmste Week

De Week van de Fair Trade zit er bijna op, maar dat wil niet zeggen dat je moet stoppen met chocolade snoepen of heerlijke koffies drinken. De Gemeentelijke Raad Ontwikkelingssamenwerking (GROS) van Vosselaar geeft alvast het goede voorbeeld.

Vosselaar doet zijn stempel van FairTradeGemeente eer aan, want op zondag 27 oktober kan je in zaal Sint-Jozef lekker gaan ontbijten. Dapper hoef je er niet per se voor te zijn, al staat er op hun affiches dat het met LEF te doen is. Wees gerust, je moet niet uit een vliegtuig springen of rechtopstaand op een galopperend paard balanceren, het betekent gewoon dat het georganiseerd wordt met lokale, ecologische en fairtrade producten. 


Eén goed doel kiezen bleek onmogelijk voor een raad waar verschillende goede doelen lid van zijn. Ze besloten daarom ineens een heel groot evenement te organiseren, en zo maar liefst zeven vliegen in één klap te slaan. Met jouw aanwezigheid op het ontbijt steun je Rode Kruis Vlaanderen, Oxfam Wereldwinkels, Vleugels van Hoop, House of Colours, Amnesty International Vlaanderen, Balavikas en RAKO België


Els, één van de organisatoren van het ontbijt, doet er zelf ook nog een schepje bovenop. Zelf houdt ze een Read for life! met haar gezin: voor elk boek dat er vanaf 1 januari tot kerstavond gelezen wordt, schenken ze één euro aan RAKO. Aangezien er wat boekenliefhebbers bij hen thuis rondlopen, hoopt ze zo nog een mooi extraatje bijeen te lezen. 


Zin in een lekker ontbijt? Je vindt meer informatie op de Facebookpagina van hun event

Geïnspireerd door ‘Read for life!’ om zelf een actie op touw te zetten? Registreer je hier

Gerelateerde artikels