Lumi luistert naar jou

De Warmste Week

Sommige mensen verdelen de wereld in hokjes en lades, vol klem- en elastomappen. Anderen houden niet van hokjes, en gooien labelmakers liever collectief de vaart in. Nog anderen vinden een hokje misschien wel fijn, maar zouden liever niet in hun huidige blijven zitten. Veel mensen, veel vragen, misschien niet altijd een idee van waar je ermee terecht kan. Lumi is een opvang-en infolijn voor iedereen die zit met vragen over gender en seksuele voorkeur.

Zelf LGBT+?

LGBT is een verzamelterm die staat voor lesbisch, homo, biseksueel en transgender. De ‘+’ duidt aan dat er daarnaast nog vele andere genderidentiteiten, genderexpressies en seksuele voorkeuren bestaan, zoals mensen die zich als non-binair, intersekse, queer of aseksueel benoemen, of mensen die zich helemaal niet met een label willen benoemen. Hierdoor navigeren kan een grote uitdaging vormen, en als je niemand hebt om daarover te praten, kan het heel overweldigend zijn. Lumi staat klaar via chat, telefoon of e-mail om naar jou te luisteren. 


Professionals & ouders

Als je vaak samenwerkt met mensen, is het belangrijk voor iedereen een inclusieve en veilige omgeving te creëren. Zelf kan je al het goede voorbeeld geven en anderen aanmoedigen om zich in te zetten, maar waarmee begin je? Hoe begin je daaraan? Lumi biedt veel informatie over hoe je als professional een bondgenoot kan zijn. 


Ook ouders kunnen terecht bij Lumi. Als je kind holebi of transgender is, kan dat voor jou ook vragen meebrengen. Je kan praten over hoe je je kind het best kan ondersteunen, maar ook alle vragen die je zelf hebt, krijgen een plaats bij Lumi.


Meldpunt voor discriminatie

Discriminatie omwille van seksuele oriëntatie gebeurt nog steeds. Overkwam het je? Meld het. Ook dat kan bij Lumi; zij werken samen met Gelijkekansencentrum Unia om dat mogelijk te maken. 


Eén adres

Met al je vragen, opmerkingen, gevoelens of dingen waar je over wil praten, kan je terecht op hun site. Je kan met hen bellen, chatten, of mailen, allemaal met respect voor jouw privacy


Meer weten over Lumi als goed doel voor De Warmste Week? Dat kan hier

Gerelateerde artikels