Jongeren helpen elkaar op Instagram dankzij ‘We Stan Teenagers’

Dorien, Sarah, Mirjam, Hanne, Indra en Rohe zijn zes vriendinnen die samen We Stan Teenagers hebben opgericht. “We willen er zijn voor alle jongeren die het moeilijk hebben, nu tijdens corona, maar ook erna”, vertelt Dorien.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

“Ik heb zelf vrienden die het niet makkelijk hebben. Ze vertellen me veel verhalen en ik vind het zo erg dat ik niet iedereen tegelijk kan helpen. Samen met een aantal vriendinnen besloot ik een Instagramaccount aan te maken: We Stan Teenagers. Jongeren kunnen er terecht om te praten over hun frustraties, gevoelens en problemen. We hebben ook een website met extra informatie. Zo proberen we iedereen die het moeilijk heeft te steunen. ”


Waar komt de naam vandaan?

“Rohe, een vriendin van mij, zegt vaak “Ik stan jou”, wat zoveel betekent als “ik steun jou, ik supporter voor jou”. Die “stan” vonden we eigenlijk wel leuk klinken, dus hebben we gebrainstormd en uiteindelijk kwamen we zo op de naam.”


Wat posten jullie op de Instagramaccount?

“Om de paar weken posten we een uitdaging. Die draait om het geven van complimentjes. Deze week hebben we een video gedeeld waarin wij zo’n uitdaging uitvoeren. We steken complimentenkaartjes in de brievenbussen van onze buren. Over twee weken gaan we affiches ophangen met ‘complimentjes kosten geen geld’, als extra steun tijdens de examens. Iedereen die wil kan meedoen.”


Krijgen jullie veel reactie?

“Redelijk veel, ik schrik ervan. Vooral van middelbare scholieren zoals wij. Soms zijn het wel zware berichten, van jongeren die het echt heel moeilijk hebben. Die verwijzen we dan door, want wij zijn uiteindelijk ook maar studenten. Die verhalen pakken me echt, maar het voelt wel goed dat ik hen op de een of andere manier kan helpen. 


Kan je wat extra steun gebruiken of ken je een jongere die een duwtje in de rug nodig heeft? Check de Instagramaccount en de website van We Stan Teenagers.