Help jij ook mee voor warme kinderrechten?

De Warmste Week

Op 20 november is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Deze dag mogen we zeker niet vergeten, want deze moeten beschermd worden. Gelukkig zijn er ook verschillende initiatieven die zich hiervoor inzetten.

Recht op spel en vrije tijd

Hou je van sporten en kinderen entertainen? Dan hebben wij hét initiatief voor jou! Vzw Sportaround organiseert in de wijk Nieuw Gent activiteiten voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Dit gaat elke woensdagnamiddag door. Zie jij het helemaal zitten om samen met andere vrijwilligers deze kinderen een fijne namiddag te bezorgen? Neem dan zeker een kijkje bij VZW Sportaround en leef je sportkriebels uit!

 

Recht op leven en ontwikkelen 

Door corona is het vrijetijdsaanbod sterk gedaald, zeker voor kwetsbare jongeren met een beperking. VOC Opstap zorgt ervoor dat deze jongeren niet in een sociaal isolement geraken. Daarom organiseren ze laagdrempelige activiteiten, zoals samen koken, knutselen en voetballen. Wil jij samen met VOC Opstap hen een warme en gezellige plek bieden? Lees hier dan meer info.

 

Recht op voeding, kleding en een veilig huis

Dat baby’s heel schattig zijn, weten we allemaal! En ook dat ze eten en luiers nodig hebben. Zo’n 2555 per jaar. Expertisecentrum De Kraamvogel VZW merkt dat dit voor sommige gezinnen financieel niet haalbaar is. Daarom roepen ze op om ongebruikte luiers te verzamelen. Verzamel al je oude babyspullen en een kwetsbaar gezin kan er weer een tijdje tegenaan. Een win-win situatie!


Recht op onderwijs

Was jij vroeger de talenknobbel of maaltafelkampioen van de klas? Geef je knobbel dan nu door aan een kind ergens in Vlaanderen. Auxilia VZW is een vrijwilligersorganisatie die kinderen en jongeren uit kansengroepen helpt met hun taal- en leerachterstand. Voel jij je geroepen om je ervaring door te geven? Bekijk dan zeker even de oproep van Auxilia Vlaanderen.

 

Recht om bij een groep te horen (of een groep te maken)

Beats4Life van vzw De Fusie wil jongeren met een psychische kwetsbaarheid weerbaarder maken met muziek. Deze jongeren krijgen de kans om zelf teksten te schrijven waarin ze hun gevoelens verwerken, en om die daarna toe te voegen aan muziek die speciaal is gecomponeerd voor Beats4Life. Het eindresultaat komt online zodat andere jongeren inzien dat ze niet alleen zijn met hun problemen. Kijk hier om meer te weten te komen over dit mooie project.