Help jij Leon aan een stoere jeansbroek?

De Warmste Week

Leon (5) is geboren met een zeldzame afwijking waardoor hij geen gewone broeken kan dragen. Zijn grootmoeder Maria doet een warme oproep.

“Leon is een jongen van vijf jaar uit Oudenaarde. Hij heeft één broer en twee zussen, waarvan één tweelingzus. Hij is geboren met een lymfatische malformatie aan zijn linkerbeen. Zijn been is hierdoor heel dik en gezwollen, hij zit in een rolstoel. Maar bovenal is hij een jongen die de wereld wil leren kennen en zichzelf begint te vergelijken met kindjes van zijn leeftijd. Stilletjesaan wordt hij zich bewust van zijn handicap.”

“De laatste tijd wordt hij geconfronteerd met het feit dat hij geen gewone broeken kan dragen. Tot nu toe draagt hij altijd joggingbroeken, maar hij ziet dat zijn broer en zussen jeansbroeken dragen. En dat wil hij ook. Hij wil een echte jeansbroek met zakken en een rits. Ook aangepast ondergoed zou heel welkom zijn. Zijn boxershorts zitten niet lekker. Dingen die hem passen zijn heel moeilijk te vinden en moeten op maat gemaakt worden. We zoeken dus iemand die creatief is met snit en naad.”

Een aangepaste fiets voor Leon

“Leon heeft al veel meegemaakt. Hij moet wekelijks naar het ziekenhuis. Hij heeft al een trombose gehad en hij heeft ook een immuniteitsprobleem. Hij gaat wel naar school en daar gaat alles goed. Maar vanwege zijn immuniteitsziekte mag hij niet zo veel met andere kinderen spelen. Daarom gaat er elke dag een vrijwilliger mee. Hij kan ook niet alleen naar het toilet gaan. Ook op een ander vlak zoeken we nog hulp. Leon heeft recht op een driewieler, betaald door de overheid. Alleen moet die fiets eerst aangepast worden, zodat hij er effectief op kan fietsen. Voor hem is op een gewoon zadel zitten niet mogelijk.”

“Dat gezwollen been weegt heel veel. Hij moet het ergens in laten rusten zodat hij er geen last heeft en zodat hij met het andere been kan fietsen. We zoeken dus een handige harry of fietsenmaker om mee na te denken over hoe we zijn fiets op maat kunnen aanpassen.”


Ben jij handig met snit en naad? Of ben jij handig met fietsen verbouwen? Maak Leon gelukkig!