Heb je dit weekend een gaatje vrij? Maak iemand blij!

Het weekend komt stilaan in zicht. Eindelijk! Trouwens, het is wetenschappelijk bewezen: iets goed doen voor een ander maakt je weekend maar liefst 200 procent leuker. Mensen die eens af en toe een goede daad verrichten zijn over het algemeen ook knapper en slimmer. Hieronder vind je alle initiatieven voor dit weekend!

Schilder er op los

VZW Jeugdzorg De Vlier is op zoek naar schilders. Van woensdag 14 tot vrijdag 16 oktober schilderen ze hun nieuwe lokaal. De ruimte zal gebruikt worden voor infoavonden voor ouders, vergaderingen, als speelruimte voor jongeren,... Heb jij een van de dagen tijd en woon je in de buurt van Aalst? Check hun oproep!


Koken tegen Kanker

De vzw Zorghuis Oostende biedt 24/7 opvang aan kankerpatiënten, om hen te steunen voor, tijdens en na hun herstel. De hele maand oktober zijn ze op zoek naar helpende handen, om maaltijden te koken, televisie met de gasten te kijken, op te ruimen, … Het initiatief draait op vrijwilligers en ook in de weekends zoekt de vzw mensen die kunnen komen helpen. Heb je tijd en zin om rond de middag te komen koken of in de avond het eten te verzorgen? Super, hier zijn de details!


Deken op voorraad?

Leyla zamelt slaapzakken, tenten en dekens in voor vluchtelingen in Duinkerke. Haar doel is om 500 exemplaren in te zamelen. Ook powerbanks, kaarsen en regenlaarzen zijn welkom. Elke zaterdag rijdt zij zelf met de spullen naar Duinkerke. Vanaf 15 oktober kunnen mensen elke zaterdag een slaapzak, tent of deken naar haar brengen. Help je mee?


Flyeren voor daklozen

Hartelijke Handelaars verspreidt sinds 10 oktober elke zaterdag flyers voor daklozen. Ze biedt kleine diensten aan aan daklozen, bijvoorbeeld een gsm opladen, een maaltijd,... Ze zoekt vrijwilligers die aan de hand van flyers en affiches willen helpen om handelaars te overtuigen deel te nemen aan het project. Kan je dit weekend naar Brussel komen en spreek je een woordje Frans? Dan zijn een paar uurtjes van je zaterdagnamiddag gevuld!

 

Kan je naaien?

Het Alice Fonds zoekt mensen die kleine dekentjes en badcapes kunnen maken voor prematuurtjes. Elke zondagvoormiddag is er een inzameling tussen 9u en 13u bij het onthaal van UZA Edegem. Kan je naaien en heb je nog een gaatje vrij dit weekend? Ontdek de details.