Geluk komt nooit te laat

De Warmste Week

Een leuk weekendje aan zee, dat was het plan van grootouders Lieven en Annemie met hun vierjarige kleindochter Babette. Een zorgeloze uitstap werd plots een dag vol angst.

Op 10 juli ging Babette met haar grootouders naar zee. Ze hadden enorm uitgekeken naar deze vakantie. Onderweg naar daar verliep alles vlot, tot ze in Brugge arriveerden. Ze stonden net voor een rood licht wanneer een vrachtwagen niet op tijd stopte en op hun auto inreed. “Mijn papa belde mij dat ze een ongeluk hadden gehad met de auto,” vertelt Emma, de mama van Babette. “Ik was zo bang toen ik dat hoorde.” 


De ambulance was meteen ter plaatse. Nadat de hulpverleners de situatie ingeschat hadden, moest er snel gehandeld worden. Babette was er slecht aan toe, dus beslisten ze de MUG-Heli in te schakelen. De peuter werd overgebracht naar het ziekenhuis. Annemie en Lieven leken ongedeerd, maar werden voor de zekerheid met de ambulance meegenomen.


Emma vertelt: “Toen wij aankwamen in het ziekenhuis waren ze al bezig. Op minder dan drie kwartier lag zij al op de operatietafel. Zonder de MUG-Heli had onze dochter het ongeval ongetwijfeld niet overleefd.”  

“Zonder de MUG-Heli had onze dochter het ongeval ongetwijfeld niet overleefd.”
Emma

Wanneer de operatie afgerond was, was het afwachten met een bang hartje. “We voelden ons zo machteloos, we wisten niet hoe Babette na de operatie ging zijn.” Na vier dagen werd ze blind wakker. Iedereen hoopte op beterschap. “Eén van die dagen lachte ze eens naar ons, wat ons enorm raakte en deugd deed.”


Geleidelijk aan begon ze terug te zien. Toen het beter met haar ging, werd ze naar het revalidatiecentrum in Gent gebracht. “Ze is nog steeds gedeeltelijk visueel beperkt, maar daar heeft ze mee leren omgaan.”


Niemand had verwacht dat Babette zo snel ging herstellen. “We hadden enorm veel geluk dat de MUG-Heli er zo snel bij was en dat geluk willen wij delen met anderen.” Daarom hebben de ouders van Babette sleutelhangers met een klavertjevier gemaakt. De opbrengst gaat naar de MUG-Heli. “We zijn piloot Danny en verpleegkundige Ewout eeuwig dankbaar en willen met onze actie Good Luck Heli Up' iets voor hen terugdoen.” 


Nog zin gekregen om een actie te organiseren? Dat kan nog tot 24 december! Vergeet ze gewoon niet te registreren

Gerelateerde artikels